Mad og drikke

Er forstoppelse en bivirkning af D-vitamin?

Pin
+1
Send
Share
Send

Du bør overveje flere faktorer, når du tænker på en forbindelse mellem D-vitamin og forstoppelse. Dit stofskifte, din D-dosis og dine andre lægemidler eller kosttilskud kan alle spille en rolle. Hvis din læge bestemmer, at D-vitamin bidrager til forstoppelse, skal du både afgøre, om fordelene opvejer negativerne i forbindelse med tarmforstyrrelser.

D-vitamin er essentielt

Din krop har brug for vitamin D af flere årsager. D-vitamin spiller en afgørende rolle for at absorbere calcium i tarmene og kontrollere mængden af ​​calcium i dit blod. Det betyder, at D-vitamin har arbejdet med at danne, opretholde og styrke dine knogler. De vigtigste fødekilder til D-vitamin er makrel, laks, torskeleverolie, tun og mælk, mælke- og appelsinsaft beriget med D. Resten af ​​hvad du behøver kommer fra solen eller tilskuddet. Solen stimulerer kroppen til at gøre D-vitamin, men da overdreven eksponering for det har forårsaget hudkræft og for tidlig aldring af huden, kan du undgå at bruge tid udendørs.

Ekstra vitamin D har fordele

Hvis du tager vitamin D-tilskud, kan din læge have ordineret dem for at understøtte absorptionen af ​​supplerende calcium. Calcium, som de fleste mineraler, kan forårsage forstoppelse. Dette gør det svært at hævde enten at supplere for din tarm problemer. En anden grund til at tage D-vitamin fremgår af en undersøgelse fra 2009, der blev offentliggjort i "American Journal of Epidemiology." Det antydede, at højere niveauer af kardiovaskulær død forekommer hos mennesker med lave niveauer af D-vitamin. Rapporter som disse har skabt en bevidsthed om vigtigheden af ​​D-vitamintilskud, der ikke er forbundet med calcium.

Tag altid den korrekte mængde

Med stigende antal mennesker, der tager D-vitamin til hjertebeskyttelse, stiger forekomsten af ​​forstoppelse. Mens en 400 IE dosis bruges til at dække absorptionen af ​​calciumtilskud, har National Institutes of Health øget dosen til 1.000 IE for hjertebeskyttelse og til den anbefalede øvre grænse for D-vitamin. På dette niveau fremmer forstoppelse som en bivirkning for mange af de mennesker, der tager det.

Forstoppelse er en risiko

Som med alle ting, der vedrører dit helbred, skal du afveje fordelene ved D-supplementation mod risiciene. Forstoppelse forårsager ikke kun ubehag og ulejlighed, det bærer sundhedsrisici. Langvarig forstoppelse kan prædisponere dig for kolorektal cancer, ifølge National Institute of Diabetes og fordøjelses- og nyresygdomme. På den anden side kan det være vigtigt at supplere din diæt med D-vitamin, hvis du har en historie eller familiehistorie om kardiovaskulær sygdom. Alvorligheden af ​​din forstoppelse kan styres på forskellige måder.

Du kan styre problemet

Du kan lave diætændringer, der hjælper med at blødgøre dine afføring. Du kan hjælpe med at lindre forstoppelse ved at bruge en blanding af 1/2 kop almindelig klidflager, æbleauce og prunesjuice, lavet i en opbevaringsbeholder og nedkølet. Hver morgen, forbruge 2 spiseskefulde af blandingen sammen med din regelmæssige morgenmad. Øg dit indtag af frugt og grøntsager og gå let på bindende fødevarer som ris og bananer. Hvis du ikke finder relief fra disse kosttiltag, skal du prøve en overkølet blødgøringsmiddel eller afføringsmiddel. Kontakt din læge for en anbefaling af det sikreste produkt.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Club Soda for Stomach Pain and Constipation (Marts 2020).