Sport og fitness

Hvad kan jeg bruge til at spore mit tempo mens du kører?

Pin
+1
Send
Share
Send

Opretholdelse af dit tempo er afgørende for at sikre, at du har et vellykket løb. Træningsprogrammer kræver ofte, at du løber til specifikke satser og opnår bestemte milepæle, inden du går videre i deres programmer. Når du kender dit tempo under løbet, kan du justere din hastighed op eller ned, så du kan nå din målafstand eller hastighed uden at bruge for meget energi eller kører for langsomt. Der er fire måder at spore dit tempo mens du kører; hver tilbyder sit eget sæt fordele og ulemper.

RPE

Den nemmeste og mindst tekniske måde at måle dit tempo på mens du kører, er ved at bruge din sats for opfattet anstrengelse eller RPE. Det er en afspejling af træningsevnen og har vist sig at korrelere med den faktiske hjertefrekvens. RPE bruger Borg Scale, som satser din indsats i tal mellem 6 og 20, med 6 er nemme og 20 er udmattelse. Dit mål med at indstille et tempo er at finde et nummer på RPE-skalaen og forblive på det nummer under hele dit løb. For eksempel, hvis du ville have en hård løb, kan du vælge en 15 på skalaen, og dit mål ville være at nå og blive på 15 i løbet af hele løbet. Problemet med RPE er, at det ikke er en præcis måling og er underlagt, hvordan du føler den dag. Selv om det korrelerer med hjertefrekvensen, er manglen på præcision måske ikke egnet til elite-niveau træning.

Hjerterytme

En anden måling for tempo under kørslen er puls. Hjertefrekvensen kan tages ved at måle pulsen i dine håndled eller have en pulsmåler. Hjertefrekvens afspejler træningsintensitet, hvilket teoretisk betyder, at du vil arbejde med samme relative intensitet hver gang du træner ved den pågældende puls. Dette korrigerer for forbedringer i træning, når du bliver mere betinget og kan køre hurtigere uden at have en højere puls. Problemet med at bruge hjertefrekvens som det eneste tempoet er, at målet med tiden bliver mindre præcis til forskellige hastigheder. Et fænomen kaldet hjertedyr opstår under længerevarende løb, hvor din puls bliver højere, mens du udfører samme hastighed, ifølge en undersøgelse fra Edward Coyle fra 2001 i American College of Sports Medicine's Journal Exercise and Sports Science Reviews.

Ur og stride længde

Den næste metode kræver blot et ur for at måle dit tempo. Ved hjælp af denne metode tæller du antallet af fremskridt, du tager i en given tid, og forsøger at opretholde det samme nummer i hele dit løb. Tanken er, at hver skridt vil drive dig den samme afstand. Denne teknik fungerer bedst på fladt land. Men mens du løber op ad en bakke, kan dit tempo mindskes betydeligt med hvert skridt, og mens du løber ned ad bakke, øger du din skredlængde. Tælling af antallet af fremskridt tager også ikke højde for stridintensitet. Hvis du presser på jorden kraftigt, vil tæller skridt undervurdere din hastighed, mens mindre kraftige fremskridt vil opblæse din hastighed. Da nøglen til at bruge skridt er ved at holde samme skridtlængde, er det nok ikke egnet til korte afstandskørsler, der kræver hurtigere hastigheder.

GPS og Clock Combo

Den endelige og mest præcise metode til at måle dit tempo under kørslen er at bruge en kombination af et globalt positionssystem og et ur. GPS'en sporer den afstand, du dækker, mens uret måler, hvor lang tid det tager dig at rejse den afstand. Ved at sikre afstanden måles nøjagtigt og derefter opdele det på det tidspunkt, hvor det tog dig at rejse den afstand, du vil kende det nøjagtige tempo, som du kører på. Du skal blot matche afstand og tid, der er rejst for den afstand, for at bevare dit tempo. Desværre kan GPS- og urkombinationssystemer være ekstremt dyre og er ikke nødvendige til rekreativ drift. Smartphone apps bliver dog mere populære hos løbere for at spore afstande; de er en billigere mulighed.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Februar 2020).