+1
Send
Share
Send

I dag varierer spor i længder fra mindre end 100 meter til over 400 meter. I løbet af tiden har menneskeheden valgt at løbe, fordi det er sjovt, at levere noget eller at opnå en sundhedsfordel. Nogle gange er det praktisk at køre på et spor, men hvor langt er det rundt om banen? I 1913 blev Den Internationale Amatør Atletiske Forening dannet af repræsentanter fra 16 lande og har etableret standarder for sportsbegivenheder, herunder afstanden omkring et løbebane.

Gamle og moderne løbende begivenheder

De tidligste optagede OL konkurrenter løb løb, herunder en one-stop sprint, en to-stad race og en langdistance løb, der varierede fra syv til 24 byer. En stade var en længde af stadion i Olympia. Running for sport faldt af offentlig interesse i mange år, men blev genindført til offentligheden i 1866 med det første engelske mesterskab. Omkring 30 år senere, i 1896, blev de første moderne olympiske lege holdt uden for Grækenland, hvor konkurrenter løb løb på 100 meter og derover.

Typer af løbende spor

Løbespor kan placeres indendørs eller udendørs, og overfladerne kan være lavet af komprimerede snavs eller syntetiske stoffer. Den komprimerede snavsbane er den billigste, men den farligste, da overfladen bliver våde lommer af mudderform og løbeoverfladen bliver glat. Der er flere typer syntetiske sporoverflader, som giver en løbende overflade med enestående holdbarhed, ensartethed og sikkerhed. Syntetiske spor er altid sikre, men mere modtagelige for skade ved utilstrækkelig brug. Det er almindeligt, at brugere af syntetiske spor bliver bedt om at køre kun på de udvendige baner.

Moderne spordesigner

Løbebånd bygget i dag er designet til at være i overensstemmelse med retningslinjer fastlagt af IAAF. I disse retningslinjer måles linjen, som er 20 til 30 centimeter fra sporets inderside, måler 400 meter. Der er flere variationer på hvordan kurver og straks er arrangeret med nogle mønstre, der har to lige kurver og to lige strækninger, der er 84,4 meter lange, mens andre mønstre straks har en længde på op til 100 meter.

Afstande omkring hver enkelt bane

Da afstanden omkring banen i bane 1, indvendig bane er 400 meter, kan afstanden omkring banen til de andre bane beregnes ved at kende banebredden og et par andre målinger. Formlen, L = 2S + 2pi (R + (n-1) w) kan bruges til at beregne afstande omkring banen for de forskellige baner. I denne formel L er ligevægten, S er lig med længden af ​​straks, R er radius af svinget, n er banenummeret og w er bredden af ​​banen.

Da IAAF har standardiserede sporbanebredder på 1,22 meter beregner ovenstående formel afstanden omkring banen i bane 2 som 407,67 meter, bane 3 som 415,33 meter, bane 4 som 423 meter, bane 5 som 430,66 meter, bane 6 som 433.38 meter , bane 7 som 446 meter og bane 8 som 453,66 meter.

Betydning

Da det er almindeligt, at amatørløbere får køre i baner fire til otte, kan man se, at de løber en større afstand end 400 meter pr. Omgang. Fire gange rundt om bane i bane fire er næsten 1700 meter, 100 meter mere end afstanden i bane 1. Mens en løber, der benytter lane otte til fire omgange, vil køre næsten 1815 meter eller 215 meter længere, end de ville, hvis de løb i lane one.