Mad og drikke

Vitaminer til vævsreparation

Pin
+1
Send
Share
Send

Alle vitaminer, som en type næringsstof, spiller en rolle - direkte eller indirekte - i vævsreparation og vækst. Nogle næringsstoffer bidrager mere direkte til udvikling af sunde muskler, hud, hår og knogler samt generel reparation under skader. Du skal indtage tilstrækkelige mængder af nødvendige vitaminer gennem kost.

Vitamin A

To typer af vitamin A findes almindeligt i kosten. Den ene er afledt af animalske produkter og er kendt som præformeret vitamin A, og det andet fra planter, kendt som beta caroten. Vitamin A hjælper med at generere og opretholde et sundt legemsvæv, herunder hud, tænder, knogler, slimhinder og blødt væv. Derudover hjælper vitamin A med at fremme et sundt syn. Gulerødder, græskar, cantaloupes og abrikoser har alle A-vitamin. I almindelighed er de mere farvede kød af appelsin eller gul frugt og grøntsager, jo rigere bliver det i vitamin A. Nogle mørkegrønne, grønne grøntsager er også rige på vitamin A, som spinat og kale.

C-vitamin

Også kendt som ascorbinsyre, C-vitamin er ikke kun et godt immunforsvar, det er også afgørende for produktionen af ​​bindevæv og kollagenproduktion. Som et resultat er vitamin C afgørende for at skabe hud og arvæv. C-vitamin vil også hjælpe med at reparere og skabe blodkar, reparere beskadigede kapillærer efter skade. Det virker også som en antioxidant, der beskytter din krops celler mod skade fra miljøgiftstoffer og frie radikaler. C-vitamin er almindelig i alle citrusfrugter, såsom appelsiner, citroner og limer.

Vitamin D

Også kendt som vitamin "sunshine", kan vitamin D syntetiseres af din krop, når din hud udsættes for direkte sollys. D-vitamin kan også findes i begrænsede mængder i fødevarer, herunder bladgrønne, berigede mejeriprodukter og korn samt fede fisk og sojaprodukter. Sojaprodukter er særlig høje i D-vitamin, selv om 10 til 15 minutter direkte solstråling tre gange om ugen vil give nok D-vitamin til din krops behov. D-vitamin er afgørende for calciumabsorption, hvilket gør det afgørende at opretholde sunde knogler.

Vitamin K

Også kendt som clotting vitamin, kræves K-vitamin til dannelse af blodpropper, hvilket gør det afgørende for vævsreparation efter skader. Utilstrækkelige mængder vitamin K i dit system vil føre til unormal blødning, let blå mærkning og i alvorlige tilfælde blødning i hjernen. K-vitamin syntetiseres af bakterier i tarmkanalen, men din krop producerer ikke nok K-vitamin gennem denne metode alene. K-vitamin findes i mange mørkegrønne, grønne grøntsager - jo mørkere grønne er jo bedre. Det kan også findes i broccoli, blomkål og brusselspirer.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: How To Increase Metabolism | Sight recovery & metabolism up with vitamin plenty smoothie (Marts 2020).