Sundhed

Videnskaben bekræfter hvad vi allerede vidste om kvinders hjerner i forhold til mænds

Pin
+1
Send
Share
Send

Det viser sig, at mænd og kvinder ikke skabes lige så godt, i hvert fald når det kommer til hjernens aktivitet. En ny undersøgelse i Journal of Alzheimers sygdom bekræfter, hvad de fleste kvinder sandsynligvis allerede har mistanke om: En kvindelig hjerne er langt mere aktiv end en mand.

I den mest omfattende undersøgelse af hjernebilleder hidtil har forskere analyseret 46.034 brain-imaging-undersøgelser ved brug af single-photon emission computed tomography (SPECT) - en billedteknik, der måler blodperfusion i hjernen - fra ni forskellige klinikker. Af de mandlige og kvindelige individer var 119 sunde frivillige og 26.683 led af psykiatriske tilstande som hjerne traumer og sådanne forstyrrelser som bipolar, humør, opmærksomhedsunderskud hyperaktivitet og skizofreni / psykotisk lidelse. I alt kiggede forskerne på 128 hjernens regioner, både ved baseline og under udførelse af en kognitiv opgave.

Forskere fandt, at kvindernes hjerner var meget mere aktive end mænd i flere regioner, men især to - den præfrontale cortex og limbiske eller følelsesmæssige område. Prefrontal cortex er ansvarlig for fokus og impulskontrol, og forskerne fastholder, at dette ville forklare, hvorfor kvinder har tendens til at vise mere styrke inden for områder som empati, intuition, samarbejde, selvkontrol og passende bekymring.

Det limbiske område er forbundet med humør og angst, og mere aktivitet i denne region kan være ansvarlig for, at kvinder er mere tilbøjelige til angst, depression, spiseforstyrrelser og søvnløshed end deres mandlige modstykker. Så selv om kvinder kan føle sig bemyndiget af muligheden for at have en sådan aktiv hjerne - især i forhold til mænd - kan der være en ulempe for al den aktivitet. Specielt siger forskere det forklarer, hvorfor kvinder lider af visse hjernesygdomme, som Alzheimers, depression og angst, mere end mænd gør.

Kvinder trompede ikke mænd i hjernevirksomhed overalt: Mænds hjerner viste sig at være mere aktive på andre områder, især i de visuelle koordinationscentre, der forklarer, hvorfor de har højere ADHD-grader og udfører problemer, siger forskere.

Undersøgelsens hovedforfatter, psykiater Daniel G. Amen, håber, at resultaterne påvirker den måde, hvorpå hjerneforskningen udføres. "Brug af funktionelle neuroimaging værktøjer, som SPECT, er afgørende for at udvikle præcisionsmedicin hjernebehandlinger i fremtiden," siger han.

Hvis du vil holde din hjerne til det bedste af sin evne, skal du fodre det med disse 19 superfoods, anbefalet af Dr. Amen.

Hvad synes du?

Er du overrasket over resultaterne af denne undersøgelse? Har du bemærket de forskelle, der er nævnt mellem kønnene? Vil disse oplysninger hjælpe dig med at forstå det modsatte køn lidt bedre?

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Deutschland ist eine Bedrohung für die USA und völlig abhängig von deren Schutzmacht! (April 2020).