Sport og fitness

Hvorfor har svømmere slid Caps?

Pin
+1
Send
Share
Send

Svømmehætter dukker op på professionelle svømmemøder, triathlons og i pools, hvor der foregår omgange. Latex og silikone er to almindelige materialer til konkurrencedygtige svømmehætter, hvor begge har samme fordele i vandet. Mens svømmehætter engang først blev brugt til at beskytte brugerens frisør, tjener de nu mere funktionelle formål for svømmere.

Beskyttelse

Svømmehætten passer tæt på hovedet og dækker håret og hovedbunden. Dækket beskytter disse områder fra kemikalierne i poolen. Klor forringer især håret og kan forårsage misfarvning. Dette er især et problem for dem, der bruger masser af tid i puljen, der praktiserer til konkurrencer. En svømmehætte kan også beskytte hovedet mod koldt vand, især i svømmeløb i åben vand, når vandet er meget koldt. Hætten hjælper med at holde i din kropsvarme og holder vandet i direkte berøring med dit hoved. Når du svømmer udendørs, hjælper hætten med at beskytte dit hoved mod direkte sollys.

Reduceret modstand

Dit hår skaber træk, der kan bremse dig ned i vandet. Den flotte pasform af svømmehætten holder håret presset ned og dækket for at reducere modstanden, når du bevæger dig gennem vandet. Den reducerede modstand er særlig nyttig for dem, der svømmer konkurrencedygtigt. Det giver også konkurrencedygtige svømmere mulighed for at holde deres hår længere uden at bekymre sig om frisyren, og bremse dem ned i poolen.

Identifikation

En lys svømmehætte hjælper med at identificere en svømmer i vandet, når det ellers er svært at skelne mellem flere svømmere. I nogle tilfælde kan svømmerens navn eller et andet identifikationsmærke være påtrykt på hætten. I en triathlon gør det lettere at se andre svømmere, når der er en stor gruppe mennesker, der svømmer i et område. Dette hjælper svømmerne med at undgå at støde ind i hinanden. Løbskoordinatørerne kan bruge forskellige farvede kasketter eller kræve at du bærer en i en bestemt farve, som de leverer for at hjælpe med identifikation.

Renhed

Holde dit hår sikkert under en svømmehætte betyder, at du ikke vil kaste noget hår under din svømmetur. Dette kan hjælpe med at holde en pool ren. Når hår falder ud i en pool, slutter det ofte i poolens filtre. Håret kan tilstoppe filtrene eller gøre dem mere snavsede. Poolens operatør kan anmode om, at svømmere bærer låg for at forhindre denne opbygning i filtersystemet. Hætterne reducerer også hårspray og andre hårstylingsprodukter, der ellers havner i puljen, hvis svømmeren ikke vasker håret før svømning.

Pin
+1
Send
Share
Send