Mad og drikke

Negative virkninger af dicalciumphosphat

Pin
+1
Send
Share
Send

Dicalciumphosphat er et calciumtilskud, der almindeligvis findes i tilberedte morgenmadsprodukter, i lægemidler som en inert ingrediens til at binde tabletter og i tandpasta. Imidlertid kan for meget dicalciumphosphat eller dicalciumphosphat taget sammen med andre lægemidler have negative konsekvenser. Desuden kan indånding eller hudeksponering til pulverformen, hvis den anvendes som reagens i laboratorieindstilling, for eksempel være irriterende.

Virkninger på huden

Ifølge sikkerhedsdatabladet kan den pulveriserede form af dicalciumphosphat irritere huden. Langvarig hudkontakt kan føre til tør eller tynd hud. Personer med allergi over for dicalciumphosphat kan udvikle kontaktdermatitis, en specifik allergisk reaktion præget af rødme, hævelse eller kløe på hudområder, der kommer i direkte kontakt med et irriterende stof. I alvorlige tilfælde kan denne allergiske reaktion spredes andre steder, også til områder, der ikke har været i direkte kontakt med dicalciumphosphat.

Inhalation Effects

Ifølge sikkerhedsdatabladet for pulveriseret dicalciumphosphat kan indånding af støv af dicalciumphosphatpulver irritere lungerne og næsepassagerne, hvilket forårsager hoste og nysen.

Gastrointestinale virkninger

Ifølge beviser fra National Library of Medication, National Institutes of Health, mens calciumtilskud ofte tolereres, kan høje niveauer forstyrre gastrointestinalsystemet. Symptomer på gastrointestinale problemer forårsaget af dicalciumphosphat omfatter kvalme, opkastning, appetitløshed, forstoppelse, mavesmerter, tørst, tør mund og forhøjet vandladning.

Forværring af eksisterende eksistenser

Ifølge både de beviser, der er indsamlet af National Library of Medication, National Institutes of Health og Pharmacy Health, kan indtagelse af dicalciumphosphat øge sværhedsgraden af ​​symptomer hos mennesker, som allerede har problemer med diarré, parathyroid sygdom, lungesygdom, nyresten eller andre maverelaterede problemer. Personer, der oplever et af disse symptomer, bør først konsultere en læge, inden de tager dicalciumphosphattilskud.

Interaktioner med andre lægemidler

Ifølge Fysikfora samt Nationalbiblioteket for Medicin, National Institutes of Health og Pharmacy Health kan calciumphosphat interagere med en række andre lægemidler. For eksempel reducerer galliumnitrat calciumets evne til at blive absorberet i kroppen. Calcium reducerer effektiviteten af ​​det anti-epileptiske lægemiddel phenytoin og antibiotika quinolon og tetracyclin ved at nedsætte absorptionen af ​​lægemidlet. Verapamil øger absorptionen af ​​calcium. Derfor kan et calciumtilskud som dicalciumphosphat ud over verapamil forårsage symptomer svarende til calciumdosering, som kan omfatte nyresten, træthed, muskelsvaghed, kvalme og opkastning, hyppig vandladning, ændringer i hjertefrekvens, forvirring, forstoppelse eller diarré hovedpine og koma.

Pin
+1
Send
Share
Send