Parenting

Sunde supper under graviditeten

Pin
+1
Send
Share
Send

Når du er gravid, er det vigtigt, at du spiser essentielle vitaminer og mineraler for at hjælpe din baby vokse og udvikle sig. Supper kan være sunde og nærende måltider, der giver dig og din baby vigtige vitaminer uden at fylde dig med fedt gram eller kalorier. For at få de mest sundhedsmæssige fordele skal du vælge supper, der indeholder grøntsager, magert kød og bælgfrugter.

Minestrone Soup

Denne italienske hæfteklammer er også et sundt og fyldende måltid. Minestrone suppe indeholder normalt gulerødder, tomater, kål, løg og hvidløg sammen med hvide bønner, kikærter og pasta, der er højt i thiamin. Thiamin er et vigtigt næringsstof, mens du er gravid, fordi den regulerer nervesystemet og kan bidrage til at øge energiniveauet. Gulerødder indeholder beta-caroten og vitamin A, som kan hjælpe knogler og tænder vokse. Kål er en god kilde til vitamin B-6, et vigtigt vitamin til rød blodcelleproduktion. Suppen er også høj i antioxidanter, som beskytter væv mod skade og fremmer et sundt immunsystem.

Sort bønnesuppe

Hovedbestanddelen i sort bønnesuppe er sorte bønner. Sort bønner er højt i fiber, hvilket hjælper dit fordøjelsessystem arbejde ordentligt. Spise en kost højt i fiber er også vigtig, mens du er gravid. Forstoppelse er en almindelig klage for gravide kvinder, og fiber kan lindre dets symptomer. Sorte bønner indeholder også thiamin. Bælgplanter, såsom sorte bønner, har høj proteinindhold. Protein er nødvendigt for aminosyreproduktion og hjælper med at reparere celler.

Misosuppe

Miso suppe er en traditionel asiatisk suppe lavet af miso, en fermenteret sojabønne. Sojabønner er højt i protein og fiber, to næringsstoffer, der er nyttige i graviditeten. Miso indeholder også omega-3 fedtsyrer, som er afgørende for tidlig neurologisk og syn udvikling i din baby. Denne suppe indeholder også wakame tang og kale, som er højt i en række vigtige vitaminer og mineraler afgørende for din babys udvikling, herunder calcium og jern. Jern hjælper med at forhindre lav fødselsvægt og for tidlig levering.

Grøntsagssuppe

Traditionel grøntsagssuppe kan være en sund suppe at spise, hvis du er gravid. Visse grøntsager er mere gavnlige for dig og din baby, så overvej at lave din egen grøntsagssuppe for at tilføje disse grøntsager. Hvis du tilføjer spinat til din grøntsagssuppe, bliver din suppe endnu sundere. Spinat er højt i mange vigtige næringsstoffer, herunder E-vitamin og calcium. Bell peppers er meget høje i vitamin C, en antioxidant, der hjælper din krop til at absorbere jern og øger dit immunsystem. Broccoli indeholder folinsyre, som hjælper med at støtte placenta og kan forhindre visse fødselsdefekter.

Pin
+1
Send
Share
Send