Sygdomme

Gaba Serotonin Diet

Pin
+1
Send
Share
Send

Gamma-aminosmørsyre, eller GABA, og serotonin er neurotransmittere, der hjælper med at regulere din krops angstniveau og humør. Selv om ingen fødevarer indeholder GABA eller serotonin, kan du stimulere din krop til at producere flere af disse vigtige hjernekemikalier gennem diætmidler. Det betyder at spise fødevarer rig på deres kemiske precursorer - glutaminsyre og glutamat til GABA og tryptophan til serotonin - og også kombinere dem med andre fødevarer, der hjælper med at få disse kemikalier til hjernen.

Tegn på GABA-mangel

GABA er en hæmmende neurotransmitter, som hjælper dig med at håndtere stressede situationer, der virker som et beroligende middel, når stressniveauet stiger. Hvis du har mangel på GABA, vil du sandsynligvis føle dig nervøs og irritabel. Du kan opleve panikanfald eller i ekstreme tilfælde anfald, ifølge Frantz Delva, MD, forfatter af "The Art of Healthy Eating." Andre manifestationer af en GABA-mangel kan omfatte træthed, stive og spændte muskler og problemer med at slappe af, siger Delva , som også er biokemiker og ernæringsekspert. GABAs umiddelbare kemiske precursor er aminosyren glutamin, som er fremstillet af glutamat og glutaminsyre i de fødevarer, du spiser.

Tegn på serotoninmangel

I "The Hormone Diet" siger naturopatisk læge Natasha Turner, at forekomsten af ​​serotoninmangel er nået til epidemiske proportioner, der er i rivende grad i sundhedsproblemet ved fedme. Turner citerer data fra Verdenssundhedsorganisationen, der viser depression, et af de primære symptomer på serotoninmangel, er verdens førende årsag til handicap. Andre tegn på lave serotoninniveauer inkluderer lavt selvværd, konstant bekymring, vanskeligheder med at træffe beslutninger og tvangsmatning.

Selvom tryptophan er den kemiske forløber for serotonin, producerer mere serotonin gennem kostemidler er lidt mere kompliceret end blot at spise tryptofanrige fødevarer. For at få den fulde fordel af tryptophan er det vigtigt at medtage det i en diæt, der også er rig på komplekse kulhydrater, hvilket udløser de kemiske reaktioner, der er nødvendige for at få tryptofan til hjernen, hvor den kan syntetisere serotonin.

GABA-producerende fødevarer

Fødevarer rig på glutamat og glutaminsyre producerer glutamin, som igen giver det råmateriale, din krop har brug for til at syntetisere GABA. Eric R. Braverman, M.D., forfatter af "The Edge Effect", siger, at flere fødevarer, der indeholder høje niveauer af komplekse kulhydrater, er gode kandidater til at øge din krops forsyning af glutamin. Mandler, der indeholder 10,3 gram glutaminsyre eller glutamat pr. 6 til 8 ounce, top listen over GABA-stimulerende fødevarer. Andre fødevarer i denne kategori - og deres indhold af glutamat / glutaminsyre pr. 6 til 8 ounce - omfatter fuld hvede, fuldkorn, 8,6 gram; hellefisk, 7,9 gram; havre, fuldkorn, 7,5 gram; oksekød lever, 6,5 gram; valnødder, 5,4 gram; ris klid, 3,4 gram; linser 2,8 gram; brun ris, 0,94 gram; kartoffel, 0,83 gram; broccoli, 0,74 gram; spinat, 0,68 gram; bananer 0,22 gram; og appelsiner, 0,21 gram.

Serotoninstimulerende fødevarer

Du skal kombinere dit indtag af tryptofanrige fødevarer med komplekse kulhydrater for effektivt at øge hjernens serotoninniveau. Nutritionist David Grotto identificerer i 101 Optimal Life Foods kylling, kalkun, oksekød, lam, mejeriprodukter, soja, nødder, bønner, laks og tun som gode kilder til tryptofan. Fødevarer rig på komplekse kulhydrater omfatter bananer, rødbeder, brun ris, fennikel, figner, pasta, ananas, kartofler, radiser, spinat og fuldkorn.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Schlafsupplement GABA Erfahrungsbericht (April 2020).