Mad og drikke

Tart Cherry Juice Allergier

Pin
+1
Send
Share
Send

En allergi med tærte kirsebærsaft er en immunsystemreaktion, som kan forekomme minutter eller timer efter at have drukket saften. Den allergiske reaktion kan forårsage symptomer, herunder hævelse, udslæt, kløe, fordøjelsesproblemer eller hævet mund, tunge eller luftveje. Den største årsag til bekymring er muligheden for luftvejskonstruktion under et akut allergiangreb. Denne tilstand - kaldet anafylaksi - kræver akut medicinsk behandling.

Symptomer

En fødevareallergi er nogle gange vanskelig at bestemme på grund af symptomernes varierede karakter. Tegn og symptomer kan omfatte mavesmerter, diarré eller opkastning. Det er almindeligt at have astma, hvæsen, hoste eller kløende øjne, næse og hals. Nogle gange svulmer læber, mund, tunge eller ansigt op. Udslæt, rødme på huden eller elveblader kan også være synlige. Under et allergiangreb kan du føle dig svimmel, forvirret eller lettehår.

Forekomst

Mange mennesker med fødevareallergier er allergiske over for mere end en fødevare eller allergen. Folk, der lider af høfeber, kan også være følsomme over for tærkirsebær eller tær kirsebærsaft, fordi det allergifremkaldende protein i de to planter er ens. Ifølge Mayo Clinic påvirker fødevareallergier for tærte kirsebærsaft eller andre fødevarer ca. 6 til 8 procent af børn under 5 år og omkring 3 til 4 procent af voksne.

Reaktion

En reaktion på tærkirsebær eller tærkirsebærsaft involverer to hovedaspekter af immunsystemet. En komponent er et allergiantistof, der hedder immunglobulin E, og den anden er mastcellen, der oplagrer histamin. Når din krop møder et muligt allergen, frigives histamin, hvilket kan forårsage en række symptomer, herunder hævelse, vandig kløende øjne og en løbende næse.

Intolerance

En fødeintolerance forårsager normalt gastrointestinale problemer, såsom oppustethed eller gas, men producerer sjældent hoste, løbende næse og kløende røde øjne som en allergi, ifølge Mayo Clinic. Spørg din læge om at udføre en simpel hudtest for at afgøre, om du har en intolerance eller en allergi. Hvis en allergi er bekræftet, kan allergikeren ordinere medicin eller en redningsinhalator.

Pin
+1
Send
Share
Send