Mad og drikke

Hvorfor har du krav på sort peber?

Pin
+1
Send
Share
Send

Videnskabelig litteratur definerer ikke klart udtrykket "madbehov", men betyder generelt et intensivt ønske om en bestemt fødevare. At kræve et stof som salt eller sort peber kan indikere et fysiologisk behov eller ernæringsmæssige mangel. En psykologisk forening af en hukommelse eller følelser med den smag, du længes efter, kan også udløse et ønske.

Næringsunderskud

Cravings kan indikere en mineral eller anden næringsstofmangel, ifølge Dr. Alan R. Hirsch, direktør for Chicago's Smell and Taste Treatment and Research Center. Krævende salt kan for eksempel indikere et behov for natrium-, calcium- eller andre mineraler, som du kan øge i blodbanen ved at spise salt. Krævende krydrede fødevarer kan også være beslægtet med en afhængighed, der skaber et behageligt haste af en accelereret puls, hurtig vejrtrækning og sved.

Sort peber ernæring

Sort peber er rig på jern og K-vitamin og har antioxidant og antibakterielle egenskaber, ifølge HealthChoice, en fødevareinformationsressource i Oklahoma State Government Insurance Board. Piperin, den skarpe komponent af sort peber, der kan gøre dig nyser, stimulerer fordøjelsesenzymer og gør næringsstoffer i mange fødevarer lettere tilgængelige for absorption af kroppen. Piperin forbedrer hjernefunktionen og kan hjælpe kroppen med at helbrede og bekæmpe den skadelige virkning af stoffer som cadmium. En sort peber efterspørgsel kan indikere et fysiologisk behov for næringsstoffer i sort peber, eller dem, som sort peber gør mere tilgængelig for kroppen.

Psykologiske faktorer

Nogle medicinske forskere mener, at fysiologisk behov eller næringsunderskud ikke helt kan forklare trang. Psykologiske og følelsesmæssige faktorer såsom stress og angst, eller en forening med en behagelig hukommelse, der involverer en bestemt smag eller mad, vil sandsynligvis udløse et ønske, rapporterer MSNBC Diet og Nutrition. Fødevarekrævelser er mere almindelige blandt kvinder end mænd, stærkest i præmenstruationstider og under graviditet, ifølge doktorafhandling af Corby Martin ved Louisiana State University. Et sort peberbehov kan opstå ved at huske udseendet eller aromaen af ​​en sort peberlakeret skål, især hvis du spiser fødevaren med en glad lejlighed.

Overvejelser

Mad cravings kan udløse usunde spise binges, rapporter ScienceNews.com. Spise binges kan også føre til en følelse af skyld eller forlegenhed. Hvis et næringsstofmangel forårsager et trang, kan det tyde på en alvorlig helbredstilstand. Rådfør dig med en læge for at afgøre, om et næringsstofmangel kan være den bagvedliggende årsag til et stærkt sort peberbehov. Sort peber kan også øge serotonin og kan øge virkningen af ​​nogle antidepressive lægemidler, så konsulter din læge om eventuelle potentielle interaktioner inden for medicin, før du opfylder dit ønske med en sort peber, der er forsynet med at spise binge.

Pin
+1
Send
Share
Send