Parenting

Ulemperne ved prænatal testning

Pin
+1
Send
Share
Send

Hvis du er gravid, kan prænatal testning virke som en positiv ting, en måde at kontrollere din babys helbred og finde ud af om du har en dreng eller en pige. Mens 97 procent af alle prænatale tests leverer gode nyheder, ifølge University of Tennessee Medical Center; Prænatal test kan også afsløre problemer, der tvinger forældrene til at lave vanskelige valg om graviditeten.

Finde abnormiteter

De fleste gravide par går ind i deres første prenatale ultralyd mere ophidset end bekymret over, hvad ultralydet kan vise. Den første ultralyd fungerer som en screening test for større abnormiteter; nogle af de potentielle problemer, der kan diagnosticeres, er lidelsesabnormiteter, ansigtsdeformiteter eller neurale rørdefekter. Yderligere testning er normalt nødvendig for at bekræfte eller yderligere diagnosticere et problem. Forældre skal være opmærksomme på muligheden for opdagelsen af ​​noget galt, samtidig med at man trøster i, at de fleste graviditeter fortsætter uden problemer

Falske Positiver og Negativer

Ingen test er ufejlbarlig. Den tredobbelte skærm, en test, der vurderer risikoen for visse kromosomale lidelser som Downs syndrom, diagnostiserer ikke et problem, men vurderer risikoen for, at en baby har et kromosomalt problem. Den tredobbelte skærm har omkring 5 procent potentielt positiv hastighed, men de fleste af disse babyer har faktisk ikke genetiske sygdomme, Center for Genetics Education states. Prænatal testning finder muligvis ikke alle problemer, især hvis du ikke foretager kromosomal test, men kun har en ultralyd udført. Selvom du har lavet kromosomal test, kan sjældne tilfælde morskromomomer i stedet for føtale kromosomer fjernes og testes.

Mulige graviditets tab

Selvom risikoen er lille, kan visse prænatale testprocedurer som amniocentese eller chorionisk villusprøveudtagning øge risikoen for graviditetstab. Under CVS trækker din læge en lille mængde væv fra placenta for at teste kromosomerne. Risikoen for graviditetstab efter CVS er mindre end 1 procent, ifølge Center for Genetics Education. Under amniocentese indsætter din læge en tynd nål i maven og trækker en lille mængde væske ud for at teste kromosomerne i væsken. Abortraten efter amniocentese er mindre end en ud af 200, ifølge University of Tennessee Medical Center.

Fosterskader

Selvom sjældne, invasive procedurer som CVS eller amniocentese også kan forårsage fosterskader. Chorionisk villusprøveudtagning udført tidligt i graviditeten, før 63 dages gestation, kan i sjældne tilfælde forårsage lemmerforkortelse i fosteret. En undersøgelse fra University of Milan, der blev offentliggjort i oktober 1992-udgaven af ​​Prænatal Diagnose, rapporterede en lemmereduktionsrisiko på 1,6 procent med CVS udført meget tidligt i graviditeten mellem seks og syv uger.

Pin
+1
Send
Share
Send