Sygdomme

Skal børn med ringorm delta i skole?

Pin
+1
Send
Share
Send

Ringorm, eller tinea, er en svampeinfektion i huden. Det involverer ikke en egentlig orm; det får sit navn fra den røde, cirkulære udslæt, den producerer. Infektionen kan let spredes ved direkte kontakt eller indirekte kontakt gennem delt tøj eller sportsudstyr. Skolebistandspolitikker varierer over hele landet, men elever, der diagnosticeres med ringorm, kræves normalt for at undgå aktivitet, der sandsynligvis vil sprede infektionen.

Deltagelse i skole

Studerende med ringorm må ikke gå glip af skole- eller dagpleje, siger American Academy of Pediatrics på sit websted for sunde børn. Studerende diagnosticeret med ringorm skal dog modtage behandling for tilstanden og undgå kontakt, som kan sprede infektionen.

Deltagelse i sport

De fleste hudforhold påvirker ikke sportens deltagelse, men ringorm gør det typisk. Fordi ringorm kan spredes gennem motionsmåtter, hjelme og håndklæder samt ved direkte kontakt, er de fleste sportsaktiviteter, især dem der involverer hud til hudkontakt, grænser for elever, der er diagnosticeret med ringorm.

Symptomer

Ringormens telltale symptom er et rundt udslæt med en hævet, grov, skællende kant. Da udslæt bliver større, har midlet en tendens til at rydde, hvilket giver udseendet af en rund orm under huden. Selvom der ikke findes en sådan orm, fortsætter ringen med at vokse, hvis den bliver ubehandlet og normalt er noget kløende. Ethvert udslæt, der passer til denne beskrivelse, der ikke forsvinder efter to uger, kan være ringorm.

Andre årsager

Dyr med ringorm, især kæledyr, katte, marsvin, fritter, kaniner eller heste, kan overføre infektionen. I sjældne tilfælde kan udsættelse for stærkt inficeret jord også være en kilde til infektion.

Behandling

Den svampeinfektion, der forårsager ringorm, behandles gennem topisk og oralt administreret medicin. Hvis der opstår infektion i hovedbunden, kan speciel shampoo ordineres. Antifungal behandling varer normalt fire til seks uger.

Pin
+1
Send
Share
Send