Parenting

Er befugtere eller fordampere gode til spædbørn?

Pin
+1
Send
Share
Send

Når din baby har en tøs næse, kan din mors første forslag være at oprette en varm dampfordamper. I løbet af vintermånederne kan din læge foreslå at bruge en fugtighedsfugter til at holde næsesekretioner tabt snarere end crusty og at holde et rashy barn fra at udvikle kløende, tør hud. Begge typer luftfugter har deres fordele og ulemper, men dampfordampererne har flere risici.

Fordampere Fordele og ulemper

Du kan huske at sidde i et værelse fyldt med varm damp som barn, uanset om det var badeværelset eller dit eget værelse. Du kan endda huske at have et håndklæde draperet over hovedet, så du kan indånde endnu mere varm damp fra "croupkedlen." Varm damp er ret effektiv til at løsne sekret i luftvejene, men det har en stor ulempe. Dampen - og vandet i maskinen bruges til at producere dampen - er varmt. Hvis dit barn bliver for tæt på dampen eller spilder vandet på sig selv, kan han lide en dårlig forbrænding. Af denne grund anbefaler Dr. Jay Hoecker fra Mayo Clinic at bruge en fugtighedsfugter i stedet for et fordampningssystem. At køre en varm damp fordampning koster også mere.

Luftfugter Fordele og ulemper

Luftfugter holder luften fugtig ved hjælp af kold luft, som hjælper dit barn med at trække vejret lige så let som damp, når han har en åndedrætsforstyrrelse som forkølelse, bronkitis eller lungebetændelse. Hele damp kan virke mere trøstende, men når mørgen når nedre del af lungerne, er det den samme temperatur, uanset om det stammer fra en fordamper eller luftfugtighed, ifølge The Children's Hospital of Philadelphia. Luftfugter holder luften også fugtig om vinteren, når centralvarme reducerer mængden af ​​fugt i luften. Cool-tåge befugtere har også en stor ulempe; de er en vigtig kilde til bakterie- og skimmelvækst, hvis du ikke holder dem omhyggeligt rene.

Reduktion af form og bakteriel vækst

I stedet for at hjælpe et barns åndedrætssymptomer kan formen på mund eller bakterier forårsage alvorligere sygdom hos dit barn, hvis han lider af astma eller anden kronisk lungesygdom. For at undgå skimmelsvamp og bakterievækst inde i en køle-tåge befugter, blødgør alle dele, der kommer i kontakt med vand i en 10 procent blegemiddelløsning hver anden til tre dage, anbefaler Children's Hospital of Philadelphia. Skift også vandet dagligt.

Sikker brug

Opsæt en luftfugter i et område, hvor dit barn ikke vil rejse over ledningen eller spilde vandet. Spildning af vand i nærheden af ​​elektriske apparater eller afsætningsmuligheder kan forårsage elektrisk stød. Tag stikket ud af stikkontakten, når den ikke er i brug. Undgå enheder fremstillet i form af legetøj, da børn måske vil være mere tilbøjelige til at prøve at lege med dem. American Academy of Pediatrics rådgiver kun at bruge befugtere, når det er nødvendigt, for at forhindre eksponering for forme eller bakteriel forurening.

Pin
+1
Send
Share
Send