Sundhed

Hukommelsesøvelser til seniorer

Pin
+1
Send
Share
Send

Normal aldring får hjernefunktioner til at ændre sig. Over tid oplever sunde individer nedgangen i nogle kognitive evner. Små fald i området hukommelse, både visuelt og verbalt, kan forekomme sammen med nogle kortvarige hukommelsestab. Hjernen, som enhver muskel, har brug for motion for at holde sig i form. Jo mere motion hjernen får, desto bedre er det at behandle information. Hukommelse øvelser for seniorer kan hjælpe kort og lang sigt tilbagekaldelse.

puslespil

Krydsord er en af ​​de mest effektive hukommelsesøvelser. Andre puslespil er ligeledes gavnlige. American Health Assistance Foundation (AHAF) Alzheimers sygdomsforskningsprogram anbefaler at spille Sudoku for at udøve hjernen og hjælpe hukommelse og kognitiv funktion. Soduku ligner et krydsord, men tal bruges i stedet for ord. Puslespillet er et gitter med ni firkanter på tværs af og ni firkanter ned. Hver række på tværs og ned må kun have et af hvert på hinanden følgende tal gennem 9. Hver blok af celler skal også kun indeholde et af hvert tal op til 9. Sudoku kræver ingen matematiske færdigheder eller beregninger. Det er et logisk puslespil og kan blive vaneformende. Sudoku-puslespil findes i avisen, online eller i mange puslespilbøger.

Sensorisk stimulering

En måde at stimulere hjernens funktion på er ved hjælp af sensorisk datastimulering. Inddragelse af alle fem sanser i en oplevelse vil stimulere og vække hjernen. Lyt til smuk musik, smag noget lækkert, se på noget fantastisk, rør noget utrolig blødt og lys et duftende stearinlys for en behagelig aroma at lugte. Brug og opmærksomhed på sensorisk stimulus vil stimulere og øge sensorisk hukommelse og bevidsthed.

Kortspil

At spille kortspil regelmæssigt som Poker, Solitaire, Hearts, Rummy og Go Fish udøver hjernen og kan forsinke hukommelsestab i forbindelse med aldring og demens sammen med at hjælpe med at opretholde hjernens vitalitet, ifølge American Academy of Neurology.

Skak

Skak er et strategispil, der kan øge hukommelses- og kognitive evner. Ethvert spil, der involverer strategi, vil udøve hjernen. Hjernen har brug for daglige træning for at holde sig i form, ifølge University of Michigan.

Læsning

Læsning vil udøve hjernen og hjælpe i ord tilbagekaldelse. At læse avisen, bøger eller magasiner har vist sig at give et hjernestyrke. I et mindes- og aldringsstudium fandt Dr. Yonas Geda, en neuropsykiater ved Mayo Clinic, at engagerende i kognitive aktiviteter som læsning kan forhindre fremtidigt hukommelsestab. Undersøgelsen fra 2009 viste også, at seniorer, der spiller spil, arbejder på computeren eller deltager i håndværk som keramik eller quiltning, havde et fald på 30-50 procent i hukommelsestab sammenlignet med personer, der ikke deltog i disse aktiviteter.

Pin
+1
Send
Share
Send