Vægtstyring

Lychee Allergier

Pin
+1
Send
Share
Send

Lychee er en tropisk og subtropisk frugt dyrket rundt om i verden, men indfødt i Kina og Sydøstasien. Det er en eksotisk frugt, der bliver populær i vestlige kostvaner. Af denne årsag er dokumenterede tilfælde af lymfek allergier få, nye og stigende. Du kan udvikle en allergisk reaktion på litchi fra at indtage rå, friske eller dåse sorter af frugten. Lychee allergier er anafylaktiske reaktioner, der involverer immunoglobulinet, IgE, der er specifikke for lymfekræftene, selv om det i visse tilfælde af allergien ikke blev påvist lymfespecifik IgE.

Symptomer

Symptomerne på lymfek allergier omfatter elveblødninger, kløe, åndedræt og hævelse af tungen og læberne. Begyndelsen af ​​disse symptomer er hurtig, og du kan allerede få alvorlige allergiske reaktioner over for litchi mindre end en time efter indtagelse af frugten.

Tests

En hudprick test kan bruges til at afgøre, om du er allergisk over for lymfekræft. Det indebærer udsættelse af områder af huden til ekstrakter af friske eller dåse laksefrugter. En positiv reaktion vil resultere i hvaler, der optræder på den testede hudoverflade. Andre specialiserede tests for litchiallergier omfatter cellulær antigenstimuleringstest eller CAST- og basophilaktiveringstest eller BAT.

Cross-følsomhed

Hvis du er allergisk over for lymfekræft, kan du være allergisk overfor visse beslægtede planter. For eksempel er nogle mennesker, der lider af conjunctivitis og astma-lignende symptomer, når de udsættes for pollen og frø af bestemte planter, kendt for at være allergiske over for lymfeknuder. Dette er et eksempel på oral fødevareallergisyndrom. Allergenet menes at være et stof kaldet profilin, et kendt planten allergen, som findes i litchi i betydelige mængder. Hvis du er blevet desensibiliseret mod profilin på grund af din allergi overfor andre planter, så er der en god chance for, at du vil udvikle en alvorlig anafylaktisk reaktion på lymfekræft. En litchi allergi er også sandsynligt, hvis du er allergisk over for persille, planter af mugworth familien eller latex.

Behandling

Lychee allergier kan producere alvorlige symptomer, herunder generaliserede bivirkninger, kraftig hævelse og indånding. Derfor bør du søge akut lægehjælp, hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer ved forbrug af litchi. Kortikosteroider og antihistaminer er de vigtigste lægemidler, der anvendes til behandling af lymfek allergier. De reducerer hævelsen og kløen oplevet, indtil allergenet er ryddet fra din krop.

Pin
+1
Send
Share
Send