Mad og drikke

Forholdet mellem IBS og en vitamin B12 mangel

Pin
+1
Send
Share
Send

IBS eller irritabel tarmsyndrom og vitamin B-12 mangel er medicinske tilstande, der kan forårsage lignende symptomer. På grund af dette kan en tilstand for tidligt misdiagnostiseres som den anden. Diagnostiske test kan afgøre, om dine symptomer er et resultat af en utilstrækkelig mængde vitamin B-12. På trods af lighederne i deres symptomer er der behov for mere forskning for at etablere en forbindelse mellem mangel på vitamin B-12 til udviklingen af ​​IBS. Tal med din læge om yderligere test og mulige behandlinger, hvis du tror at du kan lide af en eller anden tilstand.

Symptomer

IBS og vitamin B-12 kan både forårsage hyppig og ukontrollabel diarré. En kronisk mangel på vitamin B-12 kan resultere i udviklingen af ​​perniciøs anæmi, også kendt som vitaminmangelanæmi, hvilket forårsager feber, irritabilitet, svimmelhed, vejrtrækningsbesvær, svaghed, træthed, vægttab, bleghed og prikken i fødder og hænder det tyder på nerveskader. IBS er kendetegnet ved enten hyppig diarré, mavesmerter og gas eller forstoppelse og oppustethed.

Årsager

Manglen på tilstrækkeligt vitamin B-12 påvirker fordøjelsessystemet, fordi vitaminet er afgørende for metabolismen af ​​kulhydrater, fedtstoffer og protein. Mennesker, der har størst risiko for at udvikle en vitamin B-12-mangel, omfatter veganer, mennesker med hiv eller dem, der har et alvorligt kompromitteret immunsystem, mennesker, der lider af fordøjelsessystemlidelser som en parasitisk infektion eller pankreasygdom og mennesker, der er inficeret med Helicobacter pylori, en bakterie der hæmmer kroppens evne til at fremstille forbindelsen, der er nødvendig for korrekt absorption af vitamin B-12. I modsætning til vitamin B-12-mangel er IBS generelt ikke forbundet med malabsorption, og de to er generelt ikke forbundet med hinanden. Den nøjagtige årsag til IBS er ukendt, selvom PubMed Health rapporterer, at IBS kan skyldes en intestinal muskelforstyrrelse eller infektion og kan forværres af stress og visse fødevarer. Forskning tyder ikke på, at IBS er forbundet med mangel på vitamin B-12.

Diagnose

Der er ingen tilgængelige test, der kan give en bestemt diagnose af IBS, selvom en koloskopi, CT-scanning eller fleksibel sigmoidoskopi kan hjælpe med at afsløre om der er underliggende tarmproblemer. Vitamin B-12-mangel kan udelukkes som en mulig årsag til IBS-lignende symptomer med en CBC, eller fuldblodstest-test. Da der kræves tilstrækkelige mængder vitamin B-12 til korrekt blodcelleproduktion, kan en blodprøve, der afslører unormale røde blodlegemer eller en mindre end normal mængde hæmoglobin, hvide blodlegemer eller blodplader, indikere en vitamin B-12-mangel.

Behandling

Ifølge University of Maryland Medical Center kan en vitamin B-12-mangel i de fleste tilfælde let afhjælpes ved regelmæssigt at forbruge mejeriprodukter, oksekød, fisk, svinekød eller æg. Veganer eller ældre mennesker, hvis fordøjelsessystemer ikke virker optimalt, anbefales at tage et dagligt tillæg, der indeholder 2,4 mcg vitamin B-12 dagligt. Tal med din læge, inden du bruger et vitamin B-12 supplement, da kosttilskud ikke er reguleret af fødevare- og lægemiddeladministrationen for effektivitet, renhed eller sikkerhed, og fordi vitamin B-12-tilskud kan påvirke lægemidler som glucophage, antikonvulsiva midler, methotrexat, H2-blokkere og galdesyre medicin bruges til at sænke kolesterol. Desværre er der ingen kur mod IBS, selv om kostændringer, fibertilskud som psyllium og medicin, der slapper af tarmene, forhindrer diarré og hæmmer fordøjelsessystemet muskelspasmer kan hjælpe. Ingen forskning tyder på, at vitamin B-12-tilskuddet kan behandle eller mindske IBS-sværhedsgraden.

Pin
+1
Send
Share
Send