Mode

Hvad kan forårsage en babys hår at være langsom i vækst?

Pin
+1
Send
Share
Send

Når du er ny forælder, studerer du milepældiagrammer og sammenligner dit barns fremskridt med andres, for at forsikre dig selv om, at dit barn er normalt. Du finder dog hurtigt ud af, at børn har egne skemaer og nogle gange udvikler de sig ikke i samme takt som andre børn. Ligesom højde, vægt, motoriske færdigheder og andre milepæle kan dit barns hår udvikle sig i sit eget tempo. Kun sjældent indikerer langsom hårvækst et problem.

Spædbarnshår vækst

Dit spædbarn begynder at vokse hår, mens hun stadig er i livmoderen. Mellem fødslen og 6 måneder vil hun sikkert miste det meste af håret hun blev født med. Nogle af det kan falde ud i pletter fra gnidning, fordi babyhår falder lettere ud end voksen hår. Dette hårtab er normalt, og håret vil vokse tilbage i løbet af de næste par uger eller måneder. Naturligvis kan du være bekymret og spekulere på, om dit barns hårvækst er normalt. Nogle spædbørn tager længere tid end andre til at genvinde deres hår.

Unormal hårvækst

Hvis dit barns hår er skaldet i pletter og den skaldede hud er skællet, kan hun have ringorm. Ringorm er faktisk ikke forårsaget af en orm; det er forårsaget af en svampeinfektion. Alternativt har nogle børn sjældne genetiske lidelser, som kan forårsage unormal hårvækst. Du eller din partner må ikke lide af betingelsen, men du kan være bærere af de gener, der forårsager unormal hårvækst. Din børnelæge kan hjælpe med at bestemme, om dit barns hårvækst er unormalt.

Behandling

Der er ingen over-the-counter behandling for langsom hårvækst hos spædbørn. De fleste børnelæger anbefaler at du tillader naturen at tage sin kurs og lade håret vokse i sig selv. Men hvis din baby har ringorm, kan din børnelæge anbefale en anti-svampebehandling og foreslå måder at sikre, at ringorm ikke spredes over andre områder af hendes krop eller til andre familiemedlemmer. En genetisk lidelse er mere sjælden, og behandlingen, hvis nogen eksisterer, varierer alt efter den tilstand, der forårsager det.

Hvornår skal man konsultere en børnelæge

Kontakt en børnelæge, hvis dit barns skaldede pletter virker skællende, som det er tilfældet med ringorm, eller hvis huden har udslæt. Mens mange børnelæger ikke er tilbøjelige til at bekymre sig om langsomt voksende hår, forudsat at barnet ikke ser ud til at være syg, skal man ringe til en høring, hvis håret ikke vokser tilbage efter et par måneder. Din børnelæge bliver måske nødt til at udføre hud- og genetiske tests for at afgøre, hvad der er noget, hvis det er forkert.

Pin
+1
Send
Share
Send