Mad og drikke

Sådan koges Mangetout

Pin
+1
Send
Share
Send

Mangetout, også kaldet sneenærter, få deres navn - oversat fra fransk betyder det "spis alle" - fra deres karakteristiske spiselige bælg. Teknisk umodne er bælgene og deres uudviklede ærter spist sammen, enten rå og crunchy eller kogte til at blødgøre og søde, men beholder stadig en lille bid. Mangetout skal kun koges i et par minutter. Overcook ikke disse delikate grøntsager - det gør dem soggy og får bælgene til at opdele sig. Forhindre dette er ved smagstestning, når du laver mad.

Forbereder Mangetout

Mangetout er plukket, før ærterne modner og bælgene bliver tykke og uspiselige, hvilket også betyder, at de ikke udvikler den ubehagelige streng, du får med almindelige ærter og grønne bønner. Manglen på en streng gør det hurtigt og nemt at forberede mangetout - skyll dem under koldt vand, og skar derefter toppen og halerne af med en skarp kniv. Du skal bare afskære og kassere de mange ender af mangetouten. De er så klar til at spise som-er, servere i en salat eller koge. Hvis du laver mangetout med eller sammen med andre grøntsager, skal du vaske og toppen og hale dem på forhånd, så de er klar til at smide i en pande, så snart det er tid til dem.

Kogende Mangetout

Kogende mangetout er en simpel proces - kog vand i en pande, tilsæt lidt salt, skub mangetouten i panden og fjern dem efter et minut eller to. Denne enkelhed lytter til det faktum, at når man koger mangetout, er forskellen mellem perfekt skarphed og vandlogget sogginess kun et spørgsmål om sekunder. Stand ved panden, sæt en timer på i 60 sekunder og hold en skåret sked praktisk. Når timeren slukker, fjern og smag en mangetout. Hvis det stadig er lidt for skarpt, kog i 30 sekunder mere, før du smager igen. Så snart mangetouten er færdig, fjern dem fra kogende vand med den spalte ske eller hæld indholdet af gryden i en kolander. Hvis du vil tilføje mangetout til en sauce eller suppe, der allerede er ved at simre, kast dem i gryden for kun de sidste par minutters kogning.

Steaming Mangetout

Steam mangetout for at undgå risikoen for vandlogning, der kommer med kogning. Selvom damping er en mild metode, tager det kun minutter for mangetout at lave mad. Brug en el-dampkasse, en stabel dampkoger og kasserolle, en bambus dampkoger eller en sammenklappelig dampkorg inde i en lidded kasserolle. Tilsæt kun et par tommer vand til panden og bring det til en simmer. Sørg for, at vandstanden er under dampens huller, så det simmerende vand ikke kommer i direkte kontakt med ærterne. Arranger mangetouten jævnt i dampkammeret, dæksel med låg og test en efter to minutter. Damp i yderligere 30 sekunder, før det testes igen, hvis det er nødvendigt. Fjern dampkøleren fra varmen eller mangetouten fra kurven, så snart de er færdige.

Stir-Frying Mangetout

Rørstegning er den bedste måde at tilberede mangetout på, mens du tilføjer lidt smag til det. Brug en kombination af smør og olie eller en infusionsolie til at give et subtilt smag af smag uden overvældende den naturlige smag. Lad olien opvarmes i en stegepande eller wok, inden du tilføjer mangetouten. Hold varmen ved mellemhøje og rør mangetouten konstant i en til to minutter i alt. Som med andre mangetoutlavningsmetoder er prøvesmagning den bedste måde at afgøre, om de er færdige. Hvis du tilføjer mangetout til en blandet vegetabilsk fryse, skal du starte med alle grøntsager, der tager længere tid at lave mad, såsom løg og paprika, og tilsæt kun mangetout til de sidste par minutters kogning.

Pin
+1
Send
Share
Send