Sygdomme

Abdominal smerte efter graviditet

Pin
+1
Send
Share
Send

Abdominal smerte er en almindelig klage over gravide kvinder. De kan være forfærdede for at opdage, at smerten ofte fortsætter i det mindste i de første par dage efter fødslen, nogle gange endda længere. I de fleste tilfælde er mavesmerter et normalt, forbigående svar på fødslen. Men der er tilfælde, hvor postpartum mavesmerter er et tegn på en alvorlig tilstand. Kvinder bør forblive i tæt kontakt med deres læger eller jordmødre i postpartumperioden, så alle advarselssignaler kan fanges.

Efterbirth smerter

De fleste kvinder vil opleve efterkædsproblemer i de første dage efter, at de leverer deres babyer. Efterbirth smerter er en sund bivirkning af livmoderen krymper tilbage til sin oprindelige størrelse. Dette abdominale ubehag er ofte mere intens under amning, fordi bryststimulering udløser frigivelsen af ​​hormonet oxytocin, som igen kontraherer livmoderen.

Kejserlige smerter

Med amerikanske cæsariske fødselsrater, der svæver omkring 30 procent siden 2005, ifølge den amerikanske kongres af obstetrikere og gynækologer (ACOG), vil en hel del kvinder opleve postpartum abdominalsmerter på grund af større operationer. Indsnittet vil være ekstremt ømt i starten, men smerten bør blive mere overskuelig efter en periode på få dage, normalt ved hjælp af smertestillende midler. Kvinder, der har kejsersnit, oplever også efterbirths smerter.

Retsmidler

Baby Center anbefaler blid mavemassage, hyppig vandladning og ibuprofen til lindring af mavesmerter. Kvinder, der genvinder sig fra kejsersnitt, bør diskutere smertebehandling med deres læger. Midwifery i dag noterer sig betydningen af ​​hvile og passende postpartum pleje. Mavesmerter øges ofte med for meget aktivitet, så familier kan overveje at ansætte en postpartum doula eller have et familiemedlem eller en nær ven, der kan tage sig af tøjvask, shopping, madlavning og eventuelle søskende i den umiddelbare postpartumperiode.

Forebyggelse

Motion, både før og efter fødslen, er en vidunderlig måde at minimere mavesmerter efter graviditet. Under graviditeten strækker mavemusklerne sig for at imødekomme den voksende baby. Når de strækker, mister de noget af deres styrke, hvilket kan skabe ubehag, da ryggen og bækkenet overkompenserer. Umiddelbart efter fødslen kan kvinder begynde at genoprette tabt abdominal styrke med godkendelse af deres fødselsmedarbejdere. Yoga, gå og svømning er alle sikre, lav effekt aktiviteter. ACOG anbefaler også specifikke abdominal toning øvelser såsom ben glider, hovedløfter, knælende bækken fliser og modificerede sit-ups.

Advarsel

ACOG rådgiver kvinder, der oplever feber, kraftig blødning eller mavesmerter, der bliver gradvist værre for at kontakte deres fødselspersonale straks. Disse symptomer kan være tegn på alvorlig infektion.

Pin
+1
Send
Share
Send