Sport og fitness

Hvordan stemmer spillernumre med deres position i fodbold?

Pin
+1
Send
Share
Send

Traditionelt er spillerenumre i fodbold forbundet med en bestemt position. Hold er fri til at tildele numre som de vælger, så der er meget variation fra tradition. Numbers har en tendens til at matche positioner bedre i international fodbold end i liga-play, hvor spillere har tendens til at holde fast på deres tal i deres tid i klubben.

Forsvar

Førsteklasses målmand af et hold får næsten altid nr. 1 trøje. For forsvarerne spiller nr. 2 til højre, nr. 3 ved venstre og nr. 4 og nr. 6 spiller centret. I en formation med fem forsvarere som en fem-tre-to, bærer den ekstra centrale forsvarer normalt nr. 4.

Midtbane

Midt på midtbanen er besat af nr. 4 og 8. Spilleren iført nr. 4 har tendens til at være den defensive "hold" midtbanespiller, som bliver lidt længere tilbage under angreb. Nr. 8 er den angribende midtbanespiller, der forbinder spil mellem midtbanen og angriberne. Nummer 11 spiller på venstrefløjen, mens nr. 7 spiller op til højre. Når der er tre midt midtbanespillere, går nummer 7 til midtbanen på højre side.

Angreb

De angribende spillere bærer normalt No's 9 og 10. Nr. 9 er som regel den primære angriber og bedre efterbehandler, som Mia Hamm, Alan Shearer og Ronaldo - hvis et hold bruger en formation med en angriber som fire fem og en, Den ensomme striker ville traditionelt være nr. 9. Nr. 10 er ofte playmaker og mere dygtige på de to strejkers bold, som Messi, Maradona og Pele. Hvor der er tre angribere, slutter nummer 11 angrebet.

Bemærkelsesværdige undtagelser

Hold går ofte imod dette standard nummereringssystem. Nogle gange er tallene pensioneret. For eksempel vil ingen igen bære nummer 9, der bæres af Real Salt Lake's Jason Kreis. En af de mærkeligste brud fra traditionen var Ronaldo's "99" shirt i AC Milan. James Daly fra Unibet foreslår, at dette måske har repræsenteret den brasilianske ugentlige cheeseburger indtagelse på det tidspunkt. Men som Akshay Mhasker of Football Speak påpeger, finder nogle gange spillere det svært at bryde fra tradition. Ivan Zamorano, der ikke kunne bære sin elskede nr. 9-shirt, havde en to-årig "1 + 8" (nr. 18 med plusstegn).

Pin
+1
Send
Share
Send