Sygdomme

Hvad er bilateral Hallux Valgus misdannelse?

Pin
+1
Send
Share
Send

Hallux valgus foddeformiteter - ofte kaldet bunions - er ofte smertefulde og kan i sidste ende påvirke din evne til at gå. Disse deformiteter er ofte arvelige og kan begynde at udvikle sig under ungdomsårene. Ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i juni 2008 i "Arthritis & Revmatisme", er hallux valgus bilateral - hvilket betyder at begge fødder er berørt - i cirka 50 procent mennesker med tilstanden.

Hallux Valgus

Bilaterale hallux valgus opstår, når de store tæer vinkler indad, mod dine andre tæer. Dette medfører ofte, at knoglen i bunden af ​​dine tæer stikker ud, hvilket gør det vanskeligt at bære sko. Over tid kan dine sko gnide imod disse knogler. Dette kan føre til inflammation af blødt væv, hvilket forårsager rødme og smerte. Hallux valgus kan også forårsage deformiteter i andre tæer på grund af pres fra din storåre.

Behandling

Smertefulde hallux valgus kan kræve behandling. En skinne kan bæres om natten for at hjælpe med at bevæge tåen mod den korrekte position, men det er kun effektivt, hvis dine knogler stadig vokser. Bredere sko og udskårne puder kan reducere trykket på siden af ​​din fod, hvor knoglerne rager ud, selv om disse er midlertidige løsninger.

Kirurgi er den eneste måde at permanent korrigere hallux valgus på. En del af den fremtrædende knogle fjernes kirurgisk, og tætte bløde vævsstrukturer frigives for at forbedre tåens position. En lille skrue eller ledning kan indsættes for yderligere at stabilisere tåen i den rigtige position.

Pin
+1
Send
Share
Send