Sygdomme

Fordøjelse og absorption af jod

Pin
+1
Send
Share
Send

Jod er et spor mineral, der normalt findes i form af jodid. Det er nødvendigt for din skjoldbruskkirtel at gøre skjoldbruskkirtlen hormoner kaldet thyroxin og triiodothyronin. Jod er også nødvendigt for dit immunforsvar og kan hjælpe med at behandle fibrocystisk brystsygdom. Det er tilgængeligt i supplerende form, men tal med din læge, før du tager iodtilskud.

Fordøjelse og absorption

Jod kan bindes til aminosyrer, eller det kan være fri, sædvanligvis i form af iodat eller jodidioner. Iodid er den nemmeste form til at absorbere, så det meste af det bundne jod og iodat omdannes til iodid med glutathion. Jodidionerne absorberes let gennem fordøjelseskanalens vægge i maven og tyndtarmen. Efter at den er absorberet koncentreres det meste af skjoldbruskkirtlen. En del af det akkumuleres også i æggestokkene, hud og spytkirtler, mavesår og brystkirtler.

Fødevarekilder

Jod findes i plante- og dyrkilder til fødevarer, der også er rige på protein. Imidlertid varierer mængden af ​​jod meget afhængigt af mængden af ​​iod i jorden, hvor planterne blev dyrket, eller hvor meget iod var i dyrens foder. Havfisk, tang og fisk og skaldyr indeholder store mængder jod. Ifølge kontoret for kosttilskud bruger 90 procent af husstandene i Nord- og Sydamerika iodiseret salt.

Jodmangel

Jodmangel under graviditeten kan have en negativ indvirkning på fostervækst og udvikling, hvilket muligvis medfører skade på hjernen og centralnervesystemet. Lavtindtag af jod kan også forårsage hypothyroidisme og goiter, som er en forstørret skjoldbruskkirtel i halsen. Fødevareinstituttets Fødevare- og Ernæringsråd fastsætter diætindtagelse for voksne på 150 mikrogram pr. Dag. Kvinder, der er gravide, har brug for 220 mcg om dagen, og kvinder, der ammer, har brug for 290 mcg om dagen.

Supplement Forholdsregler

Ifølge University of Maryland Medical Center anvendes jodtilskud til at forhindre goiter, hjælpe med at behandle fibrocystisk brystsygdom og reducere risikoen for skjoldbruskkirtlen efter strålingseksponering. Jod kan interagere med anti-thyroid medicin, lithium og warfarin. Høje doser kan skade skjoldbruskkirtlen og øge risikoen for skjoldbruskkirls sygdomme. Tal med din læge, før du tager iodtilskud.

Pin
+1
Send
Share
Send