Sygdomme

Forhøjede leverenzymer og træthed

Pin
+1
Send
Share
Send

I modsætning til popular tro er træthed ikke det samme som søvnighed, MayoClinic.com noter. Træthed ledsages ofte af et ønske om at sove, samt manglende motivation til at gøre noget andet. Træthed kan være et symptom på flere sundhedsmæssige tilstande, herunder leversygdom. Forhøjede niveauer af leverenzymer, såsom alanintransaminase og aspartat-transaminase, kan indikere inflammation eller skade på dine leverceller. Forhøjede aspartat-transaminasniveauer er også forbundet med træthed. Du bør få regelmæssige lægeundersøgelser til at opdage potentielle leverforhold tidligt.

Forhøjede leverenzymer årsager

Hepatitis, ikke-alkoholisk fedtsygdom, fedme og alkoholmisbrug forårsager typisk forhøjede leverenzymer. Leverkræft, cirrose og leverlidelse forårsager også en stigning i leverenzymer. Forhøjede leverenzymer noteres ofte under en leverfunktionstest; konsultere din læge til fortolkning af dine testresultater og behandlingsmuligheder.

Stress, træthed og leverenzymer

En undersøgelse offentliggjort i juli 1998 udgaven af ​​"Farmakologi, biokemi og adfærd" indikerer, at stress og træthed kan forårsage en stigning i leverenzymet aspartat-transaminase. Da stressniveauet steg i undersøgelsesdeltagerne, begyndte symptomer på træthed at udvikle sig. Målinger taget efter udviklingen af ​​træthed viste en signifikant højde i aspartat transaminase niveauer, hvilket tyder på, at højt aspartat transaminase niveauer er tegn på træthed. Der er dog behov for mere forskning for at bestemme, hvilke andre faktorer der påvirker måden af ​​træthed og leverenzymer, samt deres overordnede konsekvenser for levers sundhed.

Træthed og leversygdom

Træthed er den mest almindelige symptom på leversygdom, ifølge en undersøgelse offentliggjort i spørgsmålet om fra marts 2006 ”Canadian Journal of Gastroenterology.” Undersøgelsen påpegede, at selv om der nu er en større forståelse af de processer, der forårsager træthed, men en utilstrækkelig forståelse af den underliggende årsag til træthed i forbindelse med leversygdom. Resultaterne af undersøgelsen tyder på, at træthed meget sandsynligt opstår på grund af ændringer i hjernens neurotransmission. Yderligere forskning er nødvendig for at forstå de processer, som påvirker leversygdomsrelateret træthed, samt virkningerne på leverenzymerne mere fuldt ud.

Årsager til træthed

Livsstilsfaktorer som alkoholmisbrug, koffeinforbrug, overdreven fysisk aktivitet og søvnløshed forårsager ofte træthed. Psykologiske faktorer som angst, depression og sorg giver nogle gange træthed. Træthed skyldes dog også medicinske tilstande som akut leversvigt, kronisk træthedssyndrom og hjertesygdom. Som sådan gør man sundhedsbevidste livsstilsvalg og holder en positiv disposition, der er mulige måder at reducere risikoen for at udvikle træthed. Dette omfatter spiser sund mad, træner regelmæssigt og får tilstrækkelig hvile. Kontakt din læge, før du starter en øvelsesrutine eller gennemfører en kostplan for at undgå at forårsage potentielle helbredsproblemer.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Die Leber - Wie entgifte Ich meine Leber (April 2020).