Sygdomme

Gode ​​frugter og grønsager til sænkning af kolesterol

Pin
+1
Send
Share
Send

Kolesterol er et voksagtigt stof produceret af leveren, der findes i mange fødevarer som æg, kød og mejeriprodukter. Ifølge American Heart Association er højt LDL-kolesterol en alvorlig sundhedsrisiko og en stor risikofaktor for udvikling af hjertesygdomme. Men enkle kostændringer kan hjælpe dig med at reducere kolesterolniveauet. Frugter og grøntsager indeholder fytosteroler, kolesterollignende stoffer, der vides at reducere serumcholesterol, ifølge DietaryFiberFoods hjemmeside.

Opløselig Fiber

Gulerødder er en stor kilde til opløselige fibre.

At vælge frugt og grøntsager rig på opløselig fiber er til hjælp til at sænke LDL niveauerne. Den opløselige fiber findes i frugt og grøntsager hindrer absorptionen af ​​kolesterol i systemet. De bedste kilder til opløselig fiber i grøntsager omfatter ærter, squash, gulerødder, majs, kål, spire og søde kartofler. De bedste frugter fra denne liste er æbler, pærer, citrusfrugter, bær, abrikoser, figner og svesker.

Niacin

Avocados er en af ​​de bedste kilder til niacin.

At spise friske råvarer med højt indhold af niacin, også kendt som vitamin B3, hjælper med at reducere produktionen af ​​og øge elimineringen af ​​kolesterol, ifølge World's Healthiest Foods hjemmeside. De bedste kilder til niacin omfatter avocado og grøntsager såsom asparges, ærter, kartofler, svampe, majs, artiskokker og limabønner. Sød kartoffel, kale, broccoli, gulerødder og grøn peber indeholder også betydelige mængder niacin.

C-vitamin

Rød paprika er højt i vitamin C.

At spise frugt og grøntsager rig på vitamin C hjælper med at forhindre oxidation af kolesterol. Ud over citrusfrugter som appelsiner og grapefrugt er der også andre frugter og grøntsager, der er rige på C-vitamin, herunder guava, kiwi, brombær, rød peberfrugter, kale, spire og broccoli. Andre produkter, der indeholder C-vitamin, omfatter mango, passionfruit, ananas, jordbær, amaranth blade, bok choy, schweizisk chard og butternut squash.

E-vitamin

Blåbær er en del af et hjerte sundt kost.

E-vitamin hjælper med at forhindre vækst i blodkarplaques og oxidation af kolesterol, en af ​​faktorerne i at fremme blokering af arterierne, ifølge World's Healthiest Foods hjemmeside. Mange fødevarer indeholder vitamin E, men nogle af de bedste kilder omfatter spinat, chard, squash, pastinat, kartofler og spirulina. Frugter, der indeholder E-vitamin, omfatter brombær, blåbær, boysenbær, tranebær, guava, kiwi, mango, nektariner, papaya og ferskner.

Pin
+1
Send
Share
Send