Sygdomme

Problemer med fordøjelse af muslinger

Pin
+1
Send
Share
Send

Muslinger, der undertiden hedder "den fattige mands østers", har blanke mørkeblå skaller og delikat smagfuldt kød. Rig på protein og mineraler og højt i gavnlige omega-3 fedtsyrer, kan muslinger være et sundt kostvalg. Men ikke alle kan eller burde spise dem. Vanskeligheder ved fordøjelsen af ​​muslinger - angivet ved kvalme, opkastning og mavesmerter - kan normalt henføres til flere typer allergier. Marine toksiner i muslinger kan også forårsage gastrointestinale og neurologiske symptomer. Undgå muslinger, hvis du har mistanke om, at du er allergisk over for dem. Foregoing muslinger i sommermånederne kan hjælpe dig med at undgå skaldyrsforgiftning.

IgE-medieret allergi til muslinger

Allergi ekspert Dr. Anna Feldweg, en klinisk instruktør ved Harvard Medical School, siger, at den mest almindelige type allergiske reaktion er forårsaget af din krop, der producerer IgE antistoffer som svar på proteiner i muslingerne. Selv om du oplever opkastning og diarré, er gastrointestinale problemer ikke de mest almindelige symptomer. Denne type reaktion påvirker normalt din hud og luftvej, med elveblødninger, kløe, rødme, hvæsen, hoste og tæthed i halsen. En sjælden men livstruende anafylaktisk reaktion kan forekomme. Hvis du oplever svære vejrtrækninger, hævede læber eller tunge, svimmelhed, besvimelse, en følelse af forestående undergang eller en hurtig puls efter at have spist muslinger, anbefaler MayoClinic.com at ringe 911. Fordi det er umuligt at forudsige sværhedsgraden af ​​reaktionen, skal du undgå muslinger, hvis du nogensinde har vist tegn på at være allergisk over for dem.

Gastrointestinal Allergi

En anden type allergi, som indeholder kvalme, opkastning og mavesmerter, kan også forekomme efter at have spist muslinger. I modsætning til en IgE-medieret allergi - der kan forekomme inden for flere minutter til en time efter at have spist muslinger - denne type reaktion, som normalt udvikler sig inden for to til fire timer. Feldweg bemærker, at der ikke er nogen risiko for luftvejskonstruktion med denne type allergi. Der er dog ingen forebyggelse eller helbredelse for det, og det kan ikke detekteres ved tests. Selv en engangs episode af denne type reaktion er årsag til at undgå muslinger i fremtiden.

Skaldyrforgiftning

Rødbrune mikroorganismer kaldet dinoflagellater kan inficere muslinger og forårsage tre forskellige typer skaldyrsforgiftning. Med paralytisk skaldyrsforgiftning indbefatter symptomer følelsesløshed og prikken i dit ansigt, arme og ben sammen med hovedpine, svimmelhed og kvalme. I alvorlige tilfælde kan paralytisk forgiftning forårsage respiratorisk svigt og død. Tegn på neurotoksisk skaldyrsforgiftning omfatter følelsesløshed, prikken i munden, arme og ben, kvalme, opkastning og diarré. Det er sjældent dødeligt, og genoprettelse opstår normalt i to til tre dage. Amnestisk skaldyrsforgiftning, som er meget sjælden, begynder med gastrointestinal nød inden for 24 timer efter forbrug og kan forårsage kortvarigt hukommelsestab. Hvis du har tegn på skaldyrforgiftning, søg akut lægehjælp. Centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse konstaterer, at ca. 30 tilfælde af skaldyrsforgiftning rapporteres hvert år i USA; en gang hvert fjerde år påstår skaldyrforgiftning et liv.

Forebyggelse og behandling

Læger behandler sædvanligvis skaldyrsforgiftning med medicin for at standse opkastning og IV-væsker til erstatning af tabte elektrolytter og væsker. De kan også anbefale brugen af ​​aktivt kul og mavesaft, også kaldet mavepumpning. Ifølge "New York Times" Health Guide er det traditionelle råd fra foregående muslinger i måneder uden en "r" lyd. Undgå at spise muslinger i løbet af sommeren og spis dem ikke, hvis du tror at de blev høstet i eller nær en "rødvande", hvilket indikerer en høj befolkning af dinoflagellater. CDC advarer også mod at spise muslinger, der sælges som agn. University of Maryland Medical Center bemærker, at spædbørn, gravide, ældre og personer med svækkede immunsystemer er mest udsatte for skaldyrsforgiftning.

Pin
+1
Send
Share
Send