Sundhed

Kan jeg udøve efter kirurgisk abort?

Pin
+1
Send
Share
Send

Den type abort, som din læge vælger til dig, afhænger af graviditeten, som du har udviklet sig til. Generelt aborter, der opstår tidligere i graviditeten, har en kortere restitutionsperiode, da de er mindre omfattende. Hvis du gennemgår en abort i senere fase, kan du forvente en længere genopretningstid. Det er vigtigt, at du diskuterer de forskellige former for abort og efterbehandlingen til din valgte procedure, så du ved præcis, hvordan aborten vil påvirke din krop, og hvad det betyder, når du vender tilbage til dine normale aktiviteter, som f.eks. Motion.

Læge anbefalinger

Den læge, der udfører din abort, vil være bekendt med din individuelle sag, hvilken type abort du har gennemgået, og hvad det betyder for din genopretning. Har en diskussion efter proceduren om, hvordan du vender tilbage til dine normale aktiviteter. Hvis der var komplikationer, kan du have en længere opsvingstid end traditionelt efter en abort. Hvis du glemmer at spørge, skal du ringe til klinikken og tale med en sygeplejerske, hvem kan få din fil og give dig personlige anbefalinger med lægehjælp.

Umiddelbart efter

Umiddelbart efter din procedure kan du føle dig groggy afhængigt af den type anæstesi, som din læge har brugt. Mens det sandsynligvis er fint for dig at gå, kan du bede en ven eller et familiemedlem at køre dig hjem fra klinikken, så du kan hvile og genoprette. I de kommende dage efter din procedure er det fint at genoptage generelle daglige aktiviteter, som f.eks. Rengøring af huset, gå eller gå på arbejde og skole efter behov. De eneste varige effekter kan være spotting og kramper.

Efter en uge

Efter en uge til 10 dage kan du begynde at genoptage en normal træningsplan, så længe du føler dig komfortabel. Hvis du begynder at udøve og bemærke overdreven blødning, skal du stoppe med at træne og straks kontakte din læge. Hvis det er muligt, lind ind i din træningsrutine for at tiltrække din krop til at udøve og give dig selv tid til at vurdere din krops reaktion. Pas på advarselssignaler om et problem, såsom kraftig blødning, blodpropper, feber over 100 grader fahrenheit eller alvorlig smerte.

Low-Impact Exercise

Effektiv træning er bedst, når du begynder at træne igen. Det betyder øvelse, der er lettere at gøre, som du acclimate til din træningsrutine igen. Start med let øvelse, såsom at gå, løfte lysvægte eller yoga. Når du føler dig stærkere, kan du tilføje tungere vægte, gå på en jog eller cykle. Det er vigtigt, at du tager din tid og lytter til din krop, når du går tilbage til normal efter din abort.

Pin
+1
Send
Share
Send