Mad og drikke

Næringsværdier af Kumquats

Pin
+1
Send
Share
Send

Kumquat, der ligner en miniature ovalformet orange, dyrkes i USA, Kina og Japan. Denne søde, tærtefrugt er en meget god kilde til kostfiber og vitaminer C og A. Kumquats kan spises frisk, men bruges mere almindeligt syltet, konserveret eller konserveret. Ifølge USDA National Nutrient Database, som giver en fuld næringsstofprofil, har otte hele kumquats 108 kalorier.

Fiber

En kost høj i kostfiber er gavnlig for dit hjerte og mavetarmkanals sundhed. Otte råkumquater giver 9,9 g kostfiber. Den mængde fiber, der anbefales dagligt af Institut for Medicin, er 25 g for kvinder og 38 g for mænd. Kostfiber styrer også blodglucose og insulinkoncentrationer og reducerer risikoen for at udvikle type 2 diabetes.

C-vitamin

C-vitamin er en vigtig antioxidant og er nødvendig for helbredelse af blodkar, sener, ledbånd og knogler. Ifølge USDA har otte råkumquater 66,7 mg vitamin C. National Institute of Health har fastsat det daglige anbefalede beløb til 75 mg for kvinder og 90 mg for mænd. Tilstrækkeligt C-vitamin er også nødvendigt for korrekt sårheling.

Vitamin A

Vitamin A er et fedtopløseligt vitamin, som fremmer syn og er nødvendigt for sundheden af ​​tænder, skeletvæv og hud. Otte råkumquater har 441 IE af vitamin A. Ifølge Institut for Medicin har mænd brug for 3.000 IE af A-vitamin dagligt, og kvinder har brug for 2.333 IE. Vitamin A fungerer også som en antioxidant, der beskytter din krop mod frie radikaler.

Riboflavin

Kumquats giver B-vitamin, riboflavin, som er en bestanddel af forskellige enzymer involveret i energi metabolisme. Otte kumquater tilvejebringer 0,137 mg riboflavin. Den daglige mængde riboflavin anbefalet af National Institute of Medicine er 1,1 mg for kvinder og 1,3 mg for mænd.

Calcium

Calcium er afgørende for nerveoverførsel, muskelkontraktion og dannelse af tænder og knogler. USDA National Nutrient Database viser, at otte kumquats har 94 mg calcium. Institut for Medicin anbefaler, at voksne bruger 1.000 mg calcium daglig.

Pin
+1
Send
Share
Send