Mad og drikke

Kan kvinder tage Horny Goat Weed?

Pin
+1
Send
Share
Send

Selvom du måske ikke kan lide navnet, kan kåt geder være til gavn for både mænd og kvinder. Horny geitræs, også kaldet epimedium, menes at ændre niveauer af visse hormoner, herunder østrogen. Epimedium kan have komplekse effekter i kroppen ved at hæve humør, energi og følelser af ophidselse. Nogle kemikalier i epimedium har vist sig at have østrogen aktivitet, der kan forhindre knogletab. Kontakt en læge, før du bruger denne urt til behandling af en medicinsk tilstand.

Om Epimedium

Epimedium er en urt, der traditionelt anvendes i kinesisk medicin. Epimedium vokser i Kina, andre dele af Asien og Europa. Der findes forskellige sorter af epimedium, der kan have forskellige fysiologiske egenskaber, når de tages som kosttilskud. Den nederste linje er, at selv om en urte-tradition for epimediumbrug findes i kinesisk medicin, er der fået få kliniske forsøg udført for at understøtte brugen af ​​det.

Træthed

Traditionel medicin har længe brugt epimedium som en behandling for træthed. Nogle rapporterer en stigning i energi og humør, mens man tager epimedium. Epimedium behandler ikke de underliggende årsager til træthedssygdomme. Søg lægehjælp, hvis din træthed er alvorlig eller langvarig. Ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center er der ikke udført kliniske forsøg for at fastslå effektiviteten af ​​epimedium til behandling af træthed.

Seksuel dysfunktion

Tab af seksuel lyst kan være et resultat af biologiske, fysiske eller psykiske problemer. En af årsagerne til seksuel dysfunktion hos både mænd og kvinder er hormonel ubalance. Epimedium kan midlertidigt vende disse ubalancer i nogle mennesker ved at øge følelsen af ​​ophidselse. Ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center har forskningsmateriale ikke fastslået disse virkninger af epimedium.

Knogletab

En undersøgelse fra 2007 af 85 kvinder i "Journal of Bone and Mineral Research" viste, at et phytoøstrogen ekstraheret fra epimedium kan forhindre knogletab i sent post-menopausale kvinder over to år. Et fald i østrogen og andre hormoner i overgangsalderen er kendt for at være forbundet med øget risiko for osteoporose og andre knogleforstyrrelser. Yderligere forskning er nødvendig for at etablere epimedium som effektiv til forebyggelse af knogletab.

Sikkerhed

Epimedium bør ikke tages, hvis du har hjertesygdom eller er i høj risiko, da det kan øge hjertefrekvensen. Tag ikke epimedium, hvis du har en hormonfølsom kaner. Allergiske reaktioner på epimedium er blevet rapporteret. Selv om en af ​​fordelene ved epimedium er stigningen i energi og humør, kan nogle mennesker opleve mani eller andre ubehagelige forandringer i humør, når de tager epimedium. Epimedium vil ikke tage plads til lægemidler ordineret af din læge. Kontakt din læge, inden du tager epimedium, hvis du er under lægehjælp eller tager daglig medicin.

Pin
+1
Send
Share
Send