Mad og drikke

Er kartofler gode carbs?

Pin
+1
Send
Share
Send

For at et kulhydrat skal betragtes som et godt carb, skal det give vitaminer og mineraler ud over kulhydratet. Vigtigst er det, at et godt kulhydrat skal indeholde fiber. Fiber hjælper med at styre blodsukkerniveauer, sænker blodkolesterolniveauet og skaber en følelse af fylde. Kartofler opfylder denne definition under visse parametre, herunder den måde, hvorpå de fremstilles og mængden forbruges. Men nogle mennesker, der har brug for at undgå visse typer stivelser eller fødevarer med et højt glykæmisk indeks, bør begrænse deres forbrug af kartofler.

Vitaminer og mineraler

Kartoflen opfylder det gode kulhydratbehov for at indeholde vitaminer og mineraler. En mellemstore kartoffel indeholder mere kalium end en banan, cirka halvdelen af ​​den anbefalede daglige værdi af C-vitamin og betydelige mængder vitaminer B-1, B-6 og folat. Disse vitaminer og mineraler er alle væsentlige, hvilket betyder, at din krop har brug for at få dem gennem kostkilder.

Fiber

Kartofler indeholder også det andet krav til mærket "good carb". De indeholder fiber. USDA næringsstofdatabasen viser en mellemstore kartoffel med hud på som indeholder 3,8 gram fiber, hvilket er ca. 10 procent af det anbefalede daglige indtag. Interessant nok er nogle af stivelsen i kartofler "resistent stivelse", hvilket betyder, at det modstår fordøjelsen. Dette sker, når kartoflerne koges, men derefter spises koldt som i kartoffelsalat. Selvom det ikke er fiber, virker denne resistente stivelse på lignende måder og kan have tilsvarende sundhedsmæssige fordele.

Yderligere fordele

Kartofler er gode valgmuligheder, hvis du forsøger at reducere fedt, natrium eller kolesterol i din kost, fordi de ikke indeholder disse stoffer. De har også et højt mæthedindeks. Det betyder, at det kan hjælpe dig med at føle dig fuld uden overspisning.

Advarsel

Fordelene ved kartofler, og deres betegnelse som et godt kulhydrat, kan negeres ved den måde, de er forberedt på. For at undgå at miste næringsstoffer på grund af madlavning eller kogning, skal du holde huden på, når du forbereder opskålen. Selvom huden på er din bedste indsats ernæringsmæssigt, hvis du vil have din kartoffel hudfri, vent indtil efter madlavning at skrælle det. Også stege kartofler eller forberede dem med fuldfedt smør, fløde eller ost ændrer denne sunde, fedtfri mad til en kalorisk, fedtfattig mad, der skal undgås.

Når en god karbad er dårligt for dig

Gennem kartofler kan være et godt kulhydrat til sunde individer, foreslår Harvard School of Public Health, hvor mange du spiser på grund af deres højt hurtigt fordøjede stivelsesindhold. Denne stivelse ligner sukker og slik i den måde, den påvirker blodsukkerniveauet. På grund af dette, folk, der er diabetiker eller prediabetic bør spise kun begrænsede dele af denne grøntsag.

Pin
+1
Send
Share
Send