Mad og drikke

Jeg udøver og drikker masser af vand, men stadig føler sig træt

Pin
+1
Send
Share
Send

Du kan gøre alle de rigtige ting for at føle sig sund og energisk, men af ​​en eller anden grund føler du dig stadig træt og træt. Det kan være, at du har en underliggende sygdomstilstand, der undergraver din indsats. Normalt øger træningen din energi og forbliver godt hydreret forhindrer den træthed, der følger med starten på dehydrering. Hvis du føler dig træt, og det er ikke på grund af manglende kvalitetssøvn, skal du fortælle din læge.

Hypothyroidisme

Følelse af træt og træg er blandt de første og mest almindelige symptomer på hypothyroidisme, den tilstand, hvor din skjoldbruskkirtlen ikke gør nok skjoldbruskkirtelhormon til at holde dit stofskifte på et sundt niveau. Uforklaret vægtforøgelse og en usædvanlig intolerance over for koldtemperatur er andre almindelige symptomer relateret til underaktiv skjoldbruskkirtlen. Deres skjoldbruskkirtleniveau kan kontrolleres i en blodprøve.

Anæmi

Følelse af træt og sappet af energi er det mest oplagte træk ved anæmi, især for jernmangel. Der findes flere typer anæmi, såsom vitaminmangel anæmi, men jernmangel anæmi er almindelig. Alvorlige tilfælde af anæmi kan også omfatte brystsmerter, åndenød, et uregelmæssigt hjerteslag og svimmelhed. Ændringer i kost og jern kosttilskud kan normalt hjælpe med at genoprette dine jern niveauer til en sund rækkevidde og lindre symptomer som træthed.

Depression

Betingelser som angst og depression kan lade dig føle dig træt. Ofte taber folk, der er deprimeret, deres interesse for motion og fysisk aktivitet, men ikke alle. Pro atleter, såsom Hall of Fame quarterback Terry Bradshaw, kampede depression under deres karriere, da de var ganske fysisk aktive. Depression bærer mange symptomer ud over træthed, herunder ændringer i dine sovemønstre. Hvis du er deprimeret, sover du måske meget mere end normalt eller mærkbart mindre, og i begge tilfælde kan du føle dig træt meget af tiden.

Diabetes

Fordi diabetes betyder at du har opbygget glukose i din blodbanen, og det ikke overføres til andre celler for energi, er trætfølelse et almindeligt symptom. Hvis du ikke har kontrolleret blodglukoseniveauet for nylig, skal du tale med din læge, som sandsynligvis vil bestille noget blodarbejde. En blodprøve kan bestemme dit blodsukkerindhold. Hvis du er på grænsen til diabetes, en tilstand kendt som prediabetes, fordi glukoseniveauerne ikke er helt høje nok til at blive klassificeret som diabetes, fortsætter med at udøve regelmæssigt, kan hjælpe dig med at udvikle fuldblæst diabetes. Medicin og andre livsstilsjusteringer kan også anbefales.

Dårlig søvn

Et indlysende svar til at føle sig træt er, at du simpelthen ikke får nok kvalitetssøvn om natten. Du får måske for få timer, eller din søvn kan afbrydes. En ofte ignoreret årsag til dårlig søvn er søvnapnø, en tilstand, hvor vævet i ryggen af ​​din hals slapper af og begrænser luftstrømmen, hvilket får dig til at pause din vejrtrækning mange gange om natten. Hyppige pauser i din vejrtrækning kan holde dig i at bruge tid i de dybe restaurationsfaser i søvn.

Pin
+1
Send
Share
Send