Sygdomme

Faktorer, der påvirker narkotikamisbrug

Pin
+1
Send
Share
Send

Ingen enkelt faktor fastslår, om en person vil blive afhængig af stoffer; NIDA rapporterer imidlertid, at den overordnede risiko for afhængighed kan påvirkes af mange ting. Personens biologiske sammensætning (genetik), forholdene hjemme, skole eller kvarter og en persons udviklingsstadium er eksempler på nogle af de faktorer, der kan føre til narkotikamisbrug. Teenagere er mest tilbøjelige til at følge mængden, hvilket kan få alvorlige konsekvenser, når narkotika er involveret.

Depression / Sociale forstyrrelser

Fotokredit: John Foxx / Stockbyte / Getty Images

Depression kan bede en person om at prøve stoffer som en form for selvmedicinering. Derudover er de med social angst og stressrelaterede lidelser mere modtagelige for stoffer, da de forsøger at mindske deres følelser af nød. De fleste misbrugte stoffer giver følelser af eufori og fornøjelse. Lægemidler som opiater (heroin, oxycontin) kan medføre første euforiske følelser efterfulgt af afslapning og tilfredshed, ifølge NIDA. De eksperimenterende med stofferne kan lære at stole på dem for at klare deres tilstand og for at styre livet.

Genetik og familieindflydelse

Fotokredit: Comstock / Stockbyte / Getty Images

Forældre har en væsentlig rolle i udviklingen af ​​deres børn. Børn får genetiske egenskaber og indflydelse fra deres forældre. NIDA rapporterer, at genetiske faktorer tegner sig for mellem 40 og 60 procent af en persons sårbarhed overfor afhængighed. Derudover kan børn, der har et dårligt eksempel at følge, såsom afhængige forældre eller ældre søskende, være mere tilbøjelige til at prøve stoffer og kan se dem som et acceptabelt udløb.

Peer Influence

Fotokredit: Stefano Tinti / iStock / Getty Images

NIDA rapporterer, at venner og bekendte har størst indflydelse på unge. Derudover opretholder NIDA den tidligere en person begynder at bruge stoffer, jo mere sandsynligt er han at blive misbruger af stoffer. Forældre, der tillader deres børn for meget frihed, kan have svært ved at holde dem tætsluttende i deres teenageår, og det kan have problemer med at holde dem fra den forkerte crowd, hvilket kan medføre, at teenen ned en ødelæggende vej. Akademisk svigt og et dårligt selvbillede kan også bidrage til narkotikamisbrug. Forskellige ressourcer er tilgængelige for at hjælpe forældre med at beskytte deres børn mod de mange faktorer, der kan friste dem til at prøve stoffer.

Pin
+1
Send
Share
Send