Sygdomme

Hvordan man hurtigt stopper ømme muskler

Pin
+1
Send
Share
Send

Fysisk aktivitet giver en række fordele, når det kommer til at forbedre sundheden og opretholde en sund vægt. Udover at forbrænde kalorier til vægttab, nedsætter træningen blodtryk og kolesterolniveauer, forbedrer søvn, reducerer stress og øger styrke, udholdenhed og muskeltoner. Muskel ømhed efter træning kan være resultatet af kraftige træning, overbelastning eller langvarig aktivitet, der trækker musklerne ud. Forhindre og formindske ømhed ved at følge en række sunde tips, der kan lade dig føle energi til din næste træning.

Trin 1

Stræk efter en træning. Stretching af muskler efter fysisk aktivitet kan nedsætte muskelsåren ved at forhindre tæthed forårsaget af sammentrækning. Der er modstridende beviser for fordelene ved at strække med nogle forskere, der hævder, at det kan hjælpe mod andre, der ikke fandt nogen signifikante virkninger på fitnessniveauer. Men strækning kan forbedre fleksibiliteten og mindske risikoen for skade ved at forbedre bevægelsesområdet og blodgennemstrømningen til musklerne. Stretch hver større muskelgruppe efter fysisk aktivitet i cirka 30 sekunder med to til tre reps.

Trin 2

Opvarm og afkøles ordentligt før og efter i fysisk aktivitet. En let opvarmning øger blodstrømmen til musklerne for at hjælpe med at forberede musklerne til intensiv eller langvarig fysisk aktivitet. En nedkøling hjælper aktivt opsving til at slappe af tætte, kontraherede muskler og forhindre ømhed og træthed. Indarbejde fem til 10 minutter lys fysisk aktivitet, såsom at gå, jogge, marchere på plads eller gøre hoppe jacks før træning.

Trin 3

Sug i et varmt bad eller varmt karbad for at mindske muskelsåren. Varmt vand kan slappe af kontraherede, stive muskler og reducere muskelspændinger, der fører til ømhed. Tilføjelse af epsomsalte til et varmt vandbad kan også nedsætte muskelødelighed ved at frigive magnesium og sulfater, der absorberes af huden. Ifølge Epsom Salt Council, rapporterer mange forskere, at magnesium skylder toksiner og metaller fra kroppens celler for at mindske muskelsåren. Sulfater kan også hjælpe med at fjerne toksiner fra kroppen såvel som danner proteiner, som leder leddene og tarmvæggene.

Trin 4

Massage dine muskler for at mindske muskelsåren. Stretching Institute rapporterer, at massage stimulerer neutrofiler i kroppen. Disse er hvide blodlegemer, der bekæmper betændelse forbundet med stivhed og smerte. Overvej at få en regelmæssig massage en gang om ugen eller udføre selvmassage ved forsigtigt æltning af ømme muskler. Udstyr, såsom en skumrulle eller en tennisbold, kan også bruges til at reducere ømhed ved at påføre tryk på ømme muskler.

Advarsler

  • Kontakt en sundhedspersonale, inden du ændrer dit fitnessregime, der kan påvirke dit helbred.

Pin
+1
Send
Share
Send