Sygdomme

Herpes bivirkninger

Pin
+1
Send
Share
Send

Herpes simplex virus er det forårsagende middel til herpes infektioner. Oral herpes er forårsaget af herpes simplex type 1-viruset, mens genital herpes er forårsaget af herpes simplex type 2-virus. Herpesviruset er stærkt smitsomt og er i stand til at reproducere i mange forskellige typer celler. Sidevirkninger, der ofte er forbundet med en herpesinfektion, omfatter hævede lymfeknuder og orale eller genitalblærer.

Genital Blisters

Herpes simplex virus type 2 overføres seksuelt, og ifølge Center for Disease Control and Prevention resulterer infektion med HSV type 2 i sår omkring endetarm, penis, vagina eller livmoderhals. Det første udbrud af blærer omkring kønsområdet sker inden for to uger efter den første infektion. Blærerne går i stykker og efterlader sår eller sår, der tager op til to til fire uger for at helbrede. Efter det første udbrud af genitalblærer er personer, der er smittet med HSV type 2, ramt af flere udbrud af genitalblærer, selv om sværhedsgraden, varigheden og frekvensen aftager betydeligt med tiden.

Orale blærer

Ifølge American Academy of Dermatology resulterer HSV type 1-infektioner i små, klare, væskefyldte blærer, der udvikler sig på ansigtet. HSV type 1 infektioner er opdelt i primære og tilbagevendende infektioner. Primære infektioner er karakteriseret ved sår, der forekommer to til 20 dage efter den første infektion. Antallet af blærer varierer mellem enkeltpersoner og kan vare i syv til ti dage. Disse blærer går i stykker, hvilket resulterer i skylning af væsken inde og dannelse af en skorpe. Skorpen falder til sidst, sjældent efterlader et ar. Blærerne eller sårene, som udvikler sig som følge af en primær infektion, forekommer kun i omkring 10 procent af de inficerede med HSV type 1. Efter den første infektionsperiode bevæger viruset sig til neurale celler, hvor det ligger dvalent. Virussen kan reaktiveres, hvilket resulterer i en tilbagevendende infektion og et andet udbrud af blister på ansigtet.

Hævede lymfeknuder

Lymfesystemet er en afgørende del af immunsystemet, som hjælper med at genkende og ødelægge udenlandske patogene organismer. Lymfeknuderne er vigtige steder, hvor antistoffer interagerer med infektiøse midler. Lymfeknuderne filtrerer væske fra lymfesystemet, fanger vira, bakterier eller andre fremmede infektiøse agenser, så de kan ødelægges af hvide blodlegemer, der produceres og opbevares i lymfeknuderne. Under en infektion bliver lymfeknuderne hævede som hvide blodlegemer stiger i antal for at montere et passende angreb mod fremmede antigener. Ifølge herpesdiagnose er hævede lymfeknuder i nakken almindelige i primære herpesinfektioner.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Ikke et tilfælde (Marts 2020).