Parenting

Moral og social udvikling hos spædbørn

Pin
+1
Send
Share
Send

Moral og social udvikling hos spædbørn forekommer samtidigt. Ifølge Jean Piags teorier sætter den tillid, der er bygget gennem omsorgsforholdet, grundlaget for fremtidige sociale interaktioner og moralske reaktioner. Rebecca Parlakain og Claire Lerner fra hjemmesiden Nul til Tre opfordrer forældre til at lære og reagere på deres spædbarns signaler for at skabe et støttende miljø for social og moralsk udvikling at finde sted.

Nyfødte

Spædbørn i deres første måned begynder at interagere med deres miljø og folket i det. De nyder at blive holdt på måder, der giver dem mulighed for at se ansigterne af deres omsorgspersoner. Gråt er primær form for kommunikation for spædbørn og deres eneste middel til at søge opmærksomhed og interaktion. Hyppig berøring og fastholdelse er gavnlig for spædbørn. Ikke desto mindre er Eileen Allen og Lynn Marotz, forfattere af "By the Ages", opmærksomme på, at for meget bevægelse eller taktil stimulation kan overstimulere.

1 til 4 måneder

Spædbørn i denne aldersgruppe øger deres aktivitet og sociale interaktioner. Da de bliver mere bevidste om deres kroppe, sparker de med spænding, drejer deres hoveder og tager fat på genstande. Spædbørn smiler og kæler, når de genkender et venligt ansigt. De begynder også at nyde de konsekvent ansigt til ansigt sociale interaktioner, der er involveret i deres daglige rutine, som diapering, badning og fodring. Plejere reagerer på vokaliseringer af spædbørn, forstærker dem ved at gentage lydene til spædbarnet. Allen og Marotz bemærker, at disse gensidige interaktioner er nøglen til spædbarns social udvikling.

4 til 8 måneder

En stigning i tilknytning til omsorgspersoner og differentiering af fremmede er en betydelig udvikling i denne fase. Allen og Marotz bemærker, at konsekvent pleje og møde af spædbarnets behov understøtter væksten i et tillidsforhold. Spædbørn, der udviser fremmed angst i de senere måneder af denne aldersgruppe, viser, at der er stærk tilknytning. En bevidsthed om sig selv som adskilt fra andre er åbenlyst på dette stadium, ligesom det er en vilje til at være mere udadvendt og engagerende. Disse spædbørn er meget nysgerrige efter deres omgivelser og er ivrige observatører af, hvad der foregår omkring dem.

8-12 måneder

Den voksende fysiske styrke hos spædbørn nærmer sig slutningen af ​​deres første år øger deres evne til at opdage deres verden og hvordan tingene virker. Parlakain og Lerner opmuntrer forældre til at støtte deres spædbørn i at eksperimentere med årsag og virkning ved at få dem til at ringe dørklokkene eller flip lysafbrydere for at se, hvad der sker. På dette tidspunkt ønsker børn at være involveret i familieaktiviteter og foretrækker at deres omsorgsperson altid er til syne. Mængden af ​​sprog de forstår gør det muligt for dem at følge enkle retninger og forstå, når de bliver fortalt nej.

Moral udvikling

Spædbørn falder ind i det prækonventionelle niveau af moralsk udvikling ifølge teorierne fra Lawrence Kohlberg. Dette indebærer to retninger: straf og fornøjelse. Spædbørn reagerer på deres miljø primært for at søge glæde og opfylde deres behov. De viser glæde ved at smile, cooing og griner, når de bliver fodret, komfortable og føle sig trygge. Når de vokser, lærer de at træffe valg som svar på straf, såsom at blive fortalt nej eller have et objekt taget fra dem. At mødes et spædbarns grundlæggende behov gennem konsekvent pleje og positive sociale interaktioner nærer samtidig deres moralske udvikling og tillid til deres omsorgspersoner.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: The Choice is Ours (2016) Official Full Version (Februar 2020).