Mode

Virkningerne af Retin-A på huden

Pin
+1
Send
Share
Send

Uanset om du søger at reparere solskader, bekæmpe acne eller slippe af med disse irriterende krager fødder omkring dine øjne, kan du overveje et hudpleje regime, der involverer Retin-A. Navnet på vitamin A-derivatretinol Retin-A er tilgængelig på recept for at forbedre den overordnede struktur og udseende af din hud. Inden du begynder at behandle din hud med Retin-A, skal du tale med din hudlæge om, hvordan du bedst anvender den. Da denne topiske formel kan have nogle negative virkninger, anbefaler mange læger at arbejde op til regelmæssig brug for at gøre det muligt for din hud at tilpasse sig korrekt.

Behandling af acne og problem hud

Retin-A får dine hudceller til at forynge hurtigt, hvilket gør døde hudceller mindre tilbøjelige til at tilstoppe dine porer. Når du har klare porer, er der mindre chance for, at acnefremkaldende bakterier opbygger og forårsager breakouts. Da Retin-A behandler din hud på et molekylært niveau, i stedet for blot at behandle overfladeskader, har det den langsigtede effekt at forbedre hudens overordnede struktur. Den hurtige hudcelleomsætning har den ekstra fordel at falme mørke pletter og fregner.

Betændelse og rødme

I de første flere uger, hvor du bruger Retin-A regelmæssigt, kan du opleve tørhed, rødme eller irritation i huden. Afhængigt af reaktionens sværhedsgrad kan dette ledsages af en mild brændende fornemmelse efter påføring af Retin-A eller når du vasker dit ansigt. Disse bivirkninger forsvinder typisk efter ca. to måneder efter brug af Retin-A. For at lette ubehaget, fugt din hud dagligt med en beroligende lotion designet til følsom hud.

Hudfølsomhed

En potentiel bivirkning ved langvarig Retin-A-anvendelse er hudfølsomhed. Din hud kan være særlig sårbar overfor solens eksponering, mens du bruger Retin-A, hvilket kan resultere i mild til svær solbrændthed. Pas på at bruge en SPF på 30 eller højere dagligt, især når du bruger tid udendørs eller i nærheden af ​​vinduer. Beskyt dig selv ved at bære solbriller, hatte og tøj, der dækker din hud, når du kommer i solen i lange tidspunkter.

Anti-Aging fordele

Fordi Retin-A øger kollagenproduktionen i din hud, får det huden til at virke strammere og fastere. Kollagen giver din hud sin elasticitet, så en stigning i kollagenproduktionen resulterer i en mere flot hud og et mindre udseende af fine linjer og rynker. Den samlede effekt af stigningen i kollagenproduktionen er forynget, yngre hud.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Retinol - supervitaminet (April 2020).