Sport og fitness

Tingling & Numbness i min fingerspids mens du kører

Pin
+1
Send
Share
Send

Løbere på alle niveauer kan opleve snurre og følelsesløshed i fingerspidserne. Fornemmelsen er som regel mere irritabel irritation end et medicinsk problem; Det kan dog også være et symptom på en underliggende sygdomstilstand. Forstå årsagerne til din prikken og følelsesløshed kan hjælpe dig med at bestemme en løsning.

Blodfordeling

Vores kroppe fungerer med fysisk overlevelse som et mål. Under træning er blod tildelt til de områder af vores kroppe der har mest brug for det. Kørsel kræver omfattende brug af underkroppens muskler, hvilket betyder at blodet hovedsageligt fordeles til benene. De store benmuskler har brug for blodstrømmen mere end hænderne for at imødekomme de krav, der stilles på kroppen. Desværre kan dette forårsage mindre blodgennemstrømning til fingrene end normalt, hvilket kan resultere i prikken og følelsesløshed i hænder og fingre under kørslen.

Vaskulær indsnævring

Under udførelse af intense fysiske aktiviteter, såsom løb, oplever vores kroppe ændringer i realtid. En sådan ændring sker i vores kardiovaskulære system, som består af hjerte og blodkar. Dets job er at cirkulere blod gennem hele kroppen. Ændringerne i blodkar ændrer imidlertid blodstrømmen til kropsdele. Vaskulær indsnævring er en handling af blodkarens stramning og tilbyder en mindre passage for blod. Dette resulterer i begrænset eller forsinket blodgennemstrømning til fingrene, hvilket kan resultere i en prikkende følelse eller følelsesløshed.

Reynauds sygdom

Raynauds sygdom er en tilstand, der får nogle områder af din krop til at føle dig følelsesløs i kolde temperaturer eller i tider med fysisk eller følelsesmæssig stress. De mindre arterier, der leverer blod til din hud, bliver smalle og begrænser blodcirkulationen til yderste ekstremiteter. Under løb kan blodstrømmen reduceres med adrenalin, som frigives i tider med høj fysisk stress eller angst. I denne situation kan en løber, der lider af Reynauds sygdom, føle følelsesløshed og prikken i hænder og fingre.

Tips

Både jernmangel og anæmi, som er almindelige forhold blandt løbere, kan bidrage til prikken og følelsesløshed i hænderne. Sørg for, at du får nok jern i din kost via mad eller kosttilskud. Undgå at ryge og tunge koffeinbrug, fordi de bidrager til vaskulær indsnævring. Brug handsker mens du løber for at holde hænderne varme og begrænse prikken og følelsesløshed.

Pin
+1
Send
Share
Send