Parenting

Årsager til høje hormonniveauer under graviditeten

Pin
+1
Send
Share
Send

Graviditet er en proces, der forårsager mange svingninger i hormonerne i kvindens krop. Estrogen, humant choriongonadotropin, hCG og progesteronhormoner øges alle gange på forskellige punkter i graviditeten. En læge skal overvåge hormonniveauer, når det er nødvendigt, da de kan vise sig at være indicative for et mulig abort, tvilling fødsel eller fejlagtigt gættet fødselsdato.

Naturligt hCG-niveau øges

Den amerikanske graviditetsforening siger, at humant choron gonadotropin eller hCG niveauer stiger i næsten alle almindelige graviditeter. Faktisk viser 85 procent af de normale graviditeter en stigning i hCG niveauerne hver 48 til 72 timer, og de kan fordoble hver 96 timer. Lavt indhold af hormonet er heller ikke ualmindeligt.

Denne hurtige vækst af hCG-niveauer nærer ægget efter befrugtning og hjælper med fastgørelse til livmoderen. hCG niveauer spids 8 til 11 uger efter graviditeten og begynder derefter at falde igen og niveauer ud for resten af ​​graviditeten. Niveauet af hCG hormoner kan nogle gange bruges til at estimere fødselsdatoen. Usædvanlige niveauer af hCG kan også betyde en multipel fødsel.

Brug af fertilitetsmedicin

HCG medicin bruges til at øge fertilitetshastighederne ofte øger niveauet af hCG i kroppen. De bruges normalt før graviditet for at forårsage ægløsning eller behandle infertilitet, og kan også bruges til at øge sædceller hos mænd. Human choriongonadotropin har mærker som Novarel, Ovidrel og Pregnyl, ifølge Drugs.com. Andre lægemidler som antibiotika eller orale præventionsmidler bør ikke påvirke hCG niveauer hos gravide kvinder. Hvis kvindens hCG-niveau er steget, kan det tyde på et alvorligt problem, såsom en molar graviditet.

HCG-niveauer i molar graviditet

Den amerikanske graviditetsforening kategoriserer en molar graviditet som en abnormitet af moderkagen. Når ægget og spermierne går ind i befrugtning, kan det forårsage en molar graviditet på ca. 1 ud af hver 1000 graviditeter. En molar graviditet producerer ingen baby. Selvom hCG bliver produceret, vil en ultralyd tydeligvis vise, at kun moderkagen fremkommer.

Naturlig øgning af østrogen

Under graviditeten er høje østrogenniveauer almindelige. Graviditet kan medføre, at niveauerne stiger denne stigning kan føre til bivirkninger af hovedpine, ømhed i brystet og i sjældne tilfælde endda kræft. Generelt forekommer disse bivirkninger ofte hos kvinder med overgangsalderen eller før overgangsalderen.

Øgede niveauer af progesteron

Under graviditeten betragtes øgede niveauer af progesteron som en god ting. For lidt progesteron kan indikere et mulig abort. En læge kan kontrollere kvindens niveau af progesteron tidligt i graviditeten. HCG opretholder corpus luteum - hvad der er tilbage af follikel efter ægløsning - hvilket faktisk viser sig at være ansvarlig for de øgede niveauer af progesteron.

I første trimester forventes progesteron at stige kraftigt. 10 ng / ml skal være tydeligt i de første uger af graviditeten. Den amerikanske graviditetsforening siger, at niveauerne kan variere meget, dog fra 9 til 47 ng / ml i første trimester. På grund af denne variation i progesteronniveauer kan kun en læge afgøre, om niveauerne er sunde, og hvad risikoen for abort er.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Endocrine System, part 1 - Glands & Hormones: Crash Course A&P #23 (Februar 2020).