Sundhed

Bivirkninger ved at standse kreatin

Pin
+1
Send
Share
Send

Kreatin er et kosttilskud, der bruges af mange atleter i et forsøg på at øge motionens ydeevne og muskelvækst. Det er også syntetiseret af din krop i forskellige organer, herunder din bugspytkirtlen og nyrerne. Mens du supplerer med kreatin, øges dine totale serumkreatinniveauer og mængden af ​​kreatin, der er lagret i dine muskler. Når du holder op med at tage kreatin, falder disse niveauer, hvilket kan forårsage visse bivirkninger, herunder træthed, muskelsvaghed, vægttab og nedsat naturlig kreatinproduktion.

Træthed

Stop kreatinsupplementering kan forårsage træthed, og hvis du lider af kronisk træthedssyndrom eller CFS, kan stoppe kreatin gøre dine symptomer værre. Ca. 5 procent af kreatinen i din krop er lagret i din hjerne for at hjælpe med den energiproducerende proces involveret i produktion af hjernehormoner og neurotransmittere. Når det totale krops kreatiniveau reduceres, efter at du har stoppet kreatinsupplementet, kan din hjerne midlertidigt falde i produktionen af ​​disse forbindelser og efterlade dig træt.

Muskel svaghed

Det meste af kreatinen i din krop opbevares i dine skeletmuskler og bruges i de energiproducerende metaboliske veje involveret i bevægelse og muskelsammentrækning. Kreatin øger musklernes evne til hurtigt at producere store mængder energi, hvilket kan øge din muskelstyrke og træningsintensitet. Når kreatiniveauer i dine muskler falder, gør det også din evne til at producere energi, især under træning. Dette kan få dine muskler til at føle sig svage og kan nedsætte muskelstyrken og træningsintensiteten.

Vægttab

Med hvert kreatinmolekyle, der opbevares i dine skeletmuskler, opbevares flere molekyler vand med det, en proces kendt som muskelhydrering. Muskelhydrering resulterer i, at musklerne føles og ser mere fulde ud og kan også få dig til at gå i vægt. Den vandvægt, du får, mens du supplerer med kreatin, er undertiden fejlagtigt tilskrives muskelgevinst. Når du holder op med at supplere med kreatin, vil dine muskler ikke holde så meget vand, så du taber, nogle gange op til 5 til 7 pund, i de første flere dage til en uge efter at du har stoppet kreatin.

Faldet kreatinproduktion

En af de mulige virkninger af kreatinsupplement er overhængigheden af ​​eksterne kilder til kreatin. Når din krop opdager store mængder kreatin i dit system, kan det signalere dine organer for at bremse eller stoppe produktionen, fordi din krop er narret til at tro, at den overproducerer kreatin. Når du har stoppet kreatinsupplementet, kan din krop måske ikke begynde at syntetisere kreatin med det samme. Selvom der ikke er noget, der tyder på, at kreatinsupplementation vil forårsage permanent skade på de organer, der syntetiserer kreatin, er der observeret en kortsigtet reduktion i produktionen efter kreatinsupplementation.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: maxer.dk: Introduktion til kosttilskud: Kreatin (Februar 2020).