Levevis

Sådan ansøger du en livsforsikringspolitik for en afdød forælder

Pin
+1
Send
Share
Send

En forælders død er uundgåeligt hård. Selv om døden var forventet, eller endda en lettelse som det nogle gange er tilfældet med lange sygdomme, er følelsesmæssige slag virkelig og undertiden svækkende. Udover sorg kan logistik af en forældres død være overvældende, især med sorg, der sætter dig på mindre end din ressourcefulde bedste. At hævde din forældres livsforsikring er en logistisk detaljer, som heldigvis kan være meget let, hvis det gøres rigtigt.

Trin 1

Find en kopi af forsikringspolicen. Hvis du ikke kan finde en, skal du ringe til forsikringsselskabet. Virksomheden vil være i stand til at sende dig en ny kopi, selvom denne proces måske kræver, at du hopper gennem et par hoops.

Trin 2

Bekræft, at du er modtageren af ​​politikken. En modtager er den person, der får forsikringsudbetalingen. Nogle politikker er skrevet med "ejendom" som modtager, i hvilket tilfælde forsikringsudbetalingen tilføjes til din forældres ejendom og håndteres det samme som resten af ​​aktiverne.

Trin 3

Kontakt forsikringsselskabet. De fleste forsikringsselskaber har en hel afdeling, der tjener politiske krav. Virksomheden vil have en særlig procedure for dig at følge for at bevise, at din forælder er død, og at du er den person, der får pengene. Hvis din forælder arbejdede med en forsikringsagent, skal du kontakte den pågældende agent direkte. Han vil være i stand til at hjælpe dig med at navigere i denne proces.

Trin 4

Indsamle dokumenter, som forsikringsselskabet har brug for. Dette vil ofte omfatte personlig identifikation for dig og en slags bevis på døden. I nogle tilfælde betyder dette din forældres dødscertifikat. I andre vil selskabet have en særlig formular. Nogle virksomheder kræver begge.

Trin 5

Udfyld eventuelle former, som virksomheden kræver. Fax dem ind eller vend dem personligt til din forældres forsikringsagent. Opbevar daterede kopier til dine optegnelser. Hvis du faxer, skal du ringe for at bekræfte, at faxen blev modtaget og afsluttet.

Trin 6

Vent til din betaling. Hvert firma vil have et vindue, nogle gange et par uger eller endda et par måneder, det forpligter sig til at udbetale ydelser. Når du når slutningen af ​​vinduet, skal du foretage opkald hver uge for at bekræfte, at betalingen kommer.

Tips

  • Denne hele proces vil gå meget lettere, hvis du ved, hvor din forældres forsikringspolice er. Dette er en god samtale, mens din forælder stadig er sund og levende. Endnu bedre, lav en fotokopi af politikken og gem den i dine optegnelser.

Pin
+1
Send
Share
Send