Sport og fitness

Hvad er de langsigtede virkninger af vægtløftning?

Pin
+1
Send
Share
Send

Vægtløftning kan have mange positive langsigtede virkninger på dit generelle velbefindende. De fire primære fordele er forbedret styrke, øget muskelmasse og metabolisme, forbedret koordinering og forbedret knoglemineraltæthed. Hver af disse fordele skyldes aspekter af vægt træning, der er unikke for dets brug. Desuden kan du lære at integrere visse komponenter i vægt træning i din rutine for at målrette hver enkelt af disse specifikke fordele.

Øget styrke

I løbet af de første seks til otte ugers træning bliver din krop bedre i stand til at bruge sine muskelfibre til at producere kraft; dog efter denne indledende periode, styrke gevinster kommer langsommere og kan plateau ofte. Jo længere du løfter vægten jo mere overordnet styrke får du. Det kræver gentag træning ved hjælp af dine muskler ved maksimal intensitet, inden du når din højdepunkt. Styrken fremskridt er relativt hurtig i de første to år med vægt træning som du tilpasser til løfte vægte med kun marginale, men vigtige, forbedringer der sker med mere træning.

Øget muskelmasse

En af de mest æstetisk tvingende grunde til at vægte træningen stammer fra muskelvækst og udvikling. Når din krop har akklimatiseret sig til den indledende træningsperiode, tilpasser din krop konstant for at imødekomme øget træningsbelastning. Muskelbygning opstår, når muskler, der er beskadiget under træning, vokser tilbage større end de var før træningens udførelse. Større muskler forbedrer også din hvilemetabolismen, da du behøver den mængde muskel, du har brug for, ekstra energi. I gennemsnit hver ekstra pund af muskler du får forbrænder en ekstra syv til 15 kalorier om dagen.

Forbedret koordinering

Langtidsvægtstræning forbedrer din overordnede kropssamordning. Dette er især vigtigt for de ældre, der er mere udsatte for skade på grund af tabt balance. En undersøgelse udført af James Dommer, der fremgår af 1993-journalen "Physical Therapy", viste, at modstandstræning var i stand til at forbedre balancen hos ældre kvinder. Udover bedre koordinering for forebyggelse af skade, omdanner koordineringsforbedringerne til sportsrelaterede aktiviteter og kan gøre dig til en bedre atlet.

Advarsler

Dårlig åndedrætsform, når du udfører vægttræning, kan have en negativ, langvarig påvirkning på dit hjerte. Hvis du holder vejret, mens du løfter, vil dit blodtryk øges dramatisk, og dit hjerte skal pumpe mod større modstand. Dette kan forstørre dit hjerte og føre til komplikationer senere i livet. Kontakt din læge eller læge, hvis du planlægger at starte et vægt træningsprogram for at sikre, at dit hjerte og blodtryk er sunde nok til aktiviteten. Desuden vil læring af ordentlig vejrtrækningsteknik under træning af en certificeret personlig træner begrænse risikoen for et udvidet hjerte gennem vægt træning. En generel tommelfingerregel er at trække vejret ind under den lette del af elevatoren og trække vejret ud, når du rent faktisk løfter vægten.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Melhus treffet 1 mai 17 (Marts 2020).