Levevis

Økologisk Fodaftryk af en Vegansk Diet Vs. Kødædende kost

Pin
+1
Send
Share
Send

En kostændring i retning af veganisme er en af ​​de mest kraftfulde, håndgribelige måder at reducere ens individuelle, husstand eller samfunds økologiske fodaftryk. Ifølge data fra miljøarbejdsgruppen, hvis en familie med fire personer holder op med at spise kød og ost i en uge, er de til gavn for miljøet så meget, som hvis de stoppede med at køre bil i 35 uger.

Kostmæssige definitioner

Karnivorer spiser kød fra tamme eller vilde dyr, herunder fugle og fisk. Vegetarere afstå fra alt dyrekød. Ovo vegetarer omfatter æg, men ikke mejeri i deres kostvaner. Lacto vegetarer spiser mejeri, men ikke æg. Lacto-ovo vegetarer spiser begge. Sammen med dyrkød undgår veganer mejeri, æg og ofte honning.

Kost og fodaftryk

Ifølge det globale fodaftryk netværk måler det økologiske fodaftryk, hvor hurtigt vi bruger ressourcer og genererer affald i forhold til, hvor hurtigt naturen kan absorbere vores affald og generere nye ressourcer. Fødevareforbruget og produktionen er en kritisk fodaftrykskomponent målt da antallet af hektar biologisk produktivt land og hav var nødvendig for at støtte et enkeltpersoners eller et samfunds fødevareforbrug.

Kødets indvirkning

Ifølge en rapport fra FN's fødevare- og landbrugsorganisation fra 2006 udgør husdyrkulturen, hovedsagelig til kødproduktion, næsten en femtedel af de samlede globale drivhusgasser, som er de vigtigste drivkræfter for den globale opvarmning. Den globale kødindustri forurenser mere end transportsektoren, især fabrikkens bedrifter, ofte kritiseret også for deres dyrevelfærdskrænkelser og dårlige arbejdsvilkår.

Virkningen af ​​mejeri og æg

Ifølge FAO kommer ca. 2,7 procent af de samlede globale drivhusgasser fra mælkeproduktionen. EWG identificerer mejeriprodukter med undtagelse af ost og æg som miljøvenlige proteinkilder end kød. En kødædende kost kræver "2,9 gange mere vand, 2,5 gange mere primær energi, 13 gange mere gødning og 1,4 gange mere pesticider" end en lacto-ovo-vegetar, ifølge en maj 2009-undersøgelse af amerikanske forskere i American Journal of Clinical Ernæring.

Virkninger af plantefødevarer

En maj 2009 amerikansk journal af klinisk ernæringspapir fra Sverige lægger vægt på: "" Plantemad baseret på grøntsager, korn og bælgfrugter præsenterer de laveste drivhusgasemissioner med undtagelse af dem, der transporteres med fly ... Ændringer i retning af en mere plantebaseret kost kan hjælpe væsentligt til at mindske udledningen af ​​drivhusgasser. "En helt plantebaseret eller vegansk kost, især hvis det er lokalt eller regionalt dyrket, repræsenterer således det mest miljøvenlige køkken.

Medbring bevisstedet

Hvis du beregner din miljøpåvirkning på MyFootprint.org, kan din diætets præcise bidrag til dit resultat variere, for eksempel med dit land og dit niveau af lokalt, ubearbejdet fødevareforbrug. Du kan dog prøve et lille eksperiment, der bringer hjem de videnskabelige beviser vedrørende veganisme som den mest miljøvenlige kost. Tag MyFootprint.org quiz flere gange ved at bruge alle de samme svar undtagen spørgsmålet "Hvad bedst beskriver din kost?" Prøv hver gang et andet svar valg, begyndende med "vegan" og slutter med "toppen af ​​fødekæden, "Dit samlede fodaftryk vil sandsynligvis blive større, mens du flytter ned på listen.

Ændre din kost

Masser af online ressourcer kan hjælpe dig med at reducere eller fjerne kød, mælkeprodukter og æg i din kost og spise mere lokale og økologiske fødevarer. De omfatter EWG's Meat Eater's Guide til Klimaændring og Sundhed, Vegetarian Times Magazine, Vegetarian Resource Group, Lægerudvalget for Ansvarlig Medicin's Vegan Power Plate og Ecology Action's guide til højtydende organisk havearbejde.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Kent Hovind - Seminar 2 - The Garden of Eden [MULTISUBS] (Februar 2020).