Levevis

Hvad er ulemperne ved at gå grønt?

Pin
+1
Send
Share
Send

Mens grøn livsstil ofte er spekuleret som mange fordele for Jorden og dens indbyggere, er der også visse ulemper ved at gå grønt. Mens du bor på en miljøvenlig måde, kan du bidrage til at minimere visse negative konsekvenser for planeten. Der er visse faktorer forbundet med at gå grønt, der potentielt kan være en ulempe for dem, der vedtager denne type livsstil.

Koste

Mens mange adfærd og praksis i forbindelse med at gå grønt er designet til at spare penge, er der visse måder, hvorpå grøn livsstil faktisk kan være moderat til meget dyr. Meget af teknologien i forbindelse med grøn livsstil giver fordele for miljøet, men ofte til en meget højere pris end deres traditionelle kolleger. For eksempel kan brugen af ​​solpaneler potentielt spare dig penge på dine energiregninger, men de kan koste tusindvis af dollars for at installere. Energieffektive apparater er designet til at bruge mindre el og vand, men de kommer ofte med en høj pris. At spise økologisk mad er en anden populær måde at gå grønt på, men medmindre du vælger at dyrke din egen mad, bør du forvente at betale betydeligt mere for fødevarer dyrket organisk snarere end gennem konventionelle vækstmetoder.

Tid

En anden potentiel ulempe ved at gå grønt er tidsfaktoren. Tid er et problem med grønne levende på to separate måder. Den første er at vedtagelsen af ​​en grøn livsstil kan ofte være tidskrævende for dem, der er fuldt engagerede i grøn livsstil. For eksempel kan du vælge at lave din egen rengørings- eller skønhedsprodukter, hvilket kræver mere tid end blot at købe dem fra en butik. Menu planlægning og shopping for økologiske eller grønne fødevarer kan også være tidskrævende, især hvis du bor i et område, der mangler de rette ressourcer, som f.eks. En landmands marked eller en dagligvarebutik. Tidsfaktoren er også et problem med hensyn til tilbagebetalingskursen for visse grønne leveinvesteringer. For eksempel er dyrkning af en have en god måde at fremme sund levevis og bæredygtighed på, men det sker ikke over natten. Udskiftning af almindelige pærer med kompakte fluorescerende pærer (CFL'er) kan hjælpe miljøet og spare penge, men det tager typisk cirka fire måneder at betale forskellen i deres omkostninger.

Miljømæssig påvirkning

Går grøn kan også potentielt have en negativ indvirkning på miljøet. Udviklingen af ​​alternative brændstoffer er for eksempel en nyskabelse i den grønne bevægelse med det formål at reducere afhængigheden af ​​ikke-genanvendelige naturressourcer. Selv om disse brændstoffer er beregnet til at reducere de giftige emissioner forårsaget af brænding af traditionel benzin, kan de utilsigtet have forårsaget den modsatte virkning. Et af disse alternative brændstoffer, kendt som E85, frigiver faktisk mere ozon i atmosfæren end traditionelt brændstof. Mens ozon er en naturlig del af Jordens øvre atmosfære, hvis den bliver koncentreret i den nedre atmosfære, kan den potentielt øge luftforurening i områder, hvor smog er en bekymring, hvilket igen kan påvirke sundheden hos dem der bor i disse områder.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Februar 2020).