Mad og drikke

Hvad er befæstelsen af ​​mælk?

Pin
+1
Send
Share
Send

Befæstning er den proces, hvormed producenter tilføjer mikronæringsstoffer som vitaminer og mineraler til mad. Formålet er at reducere antallet af almindelige mangler og sygdomme, der ellers ville forekomme i mangel af disse næringsstoffer. Dette er især vigtigt i regioner, hvor jorden - og dermed planterne der vokser i jorden - er næringsfattige. Skønt befæstningen undertiden er valgfri, mandater den føderale regering inddragelsen af ​​visse næringsstoffer i korn-, salt- og jævnmælk på grund af bekymringer over folkesundheden.

Befæstning

Vitamin A og D-vitamin er de to næringsstoffer, som føderale forordninger mandat til mælkfastgørelse. Vitamin A er et næringsstof, som den menneskelige krop kræver til syn og gentranskription. D-vitamin fremmer calciumabsorption og forbedrer immunsystemets aktivitet. Men enkelte producenter kan vælge at befæste mælk med yderligere næringsstoffer, såsom essentielle mineraler eller omega-3 fedtsyrer. Soja og mandelmælk, der er lavet af planter, gennemgår ofte en forarbejdningsproces for at matche det næringsindhold, der findes i komælk.

mangler

Den udviklingsmæssige barndom periode er den vigtigste periode for korrekt ernæring. Anslået 250 millioner børnehavebørn er ramt af vitamin A-mangel verden over, ifølge Verdenssundhedsorganisationen. I sin mest skadelige form kan en mangel føre til synetab efterfulgt af døden. Selvom sjældnere i den udviklede verden var mangler mere almindelige, før folkesundhedsindsatsen som udbredt fødevarebygging begyndte i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Nogle læger har udtrykt bekymring for, at befæstning kan føre til usikre doser af vitaminer og mineraler - selv om en normal sund voksen skulle skulle drikke snesevis af mælk om dagen i løbet af en sammenhængende periode for at nå den tolerable øvre grænse for vitamin A og vitamin D.

Mængden af ​​vitaminer tilføjet

Mælkeproducenterne skal tilføje mindst 2000 IE af A-vitamin pr. Kvart og 400 IE af D-vitamin pr. Kvart. IE står for international enhed, som måler mængden af ​​et stof baseret på dets biologiske aktivitet eller virkning. IE er forskellig for hvert næringsstof. Imidlertid er mængden af ​​vitamin A og vitamin D, som producenterne skal føje til mælk, henholdsvis 10 procent og 25 procent af den daglige værdi.

Calciumabsorption

En fordel ved befæstning er, at det gør det muligt for vitamin D at naturligt forbedre absorptionshastigheden af ​​calcium, der allerede findes inden for mælk. D-vitamin er vigtigt for stærke knogler. Det fremmer den rette kalciumbalance i skelet og opretholder calciumniveauet i blodet. Forbruger en tilstrækkelig mængde calcium og D-vitamin i din kost er afgørende for at forhindre en deformitet eller blødgøring af knoglerne, såsom rickets hos børn og osteomalaci hos voksne. Det kan også mindske eller forhindre udbrud af osteoporose hos ældre.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Byvandring i 1740 (Februar 2020).