Sygdomme

Levothyroxin tilbagetrækning

Pin
+1
Send
Share
Send

Levothyroxin hjælper med at regulere dit stofskifte og energi, da det er en erstatning for et hormon, som din skjoldbruskkirtlen normalt producerer, der gør dette. Levothyroxin bruges til at behandle lave thyroidhormonniveauer i din krop, kaldet hypothyroidisme. Det er også ordineret for hormon ubalancer fra strålebehandling, kirurgi eller en forstørret skjoldbruskkirtel, også kaldet goiter. Hvis du pludselig stopper med at tage levothyroxin, går din krop gennem tilbagetrækning. Det anbefales ikke at stoppe med at tage levothyroxin, medmindre din læge råder dig til det.

Hypothyroidisme

Udtagning af levothyroxin kan forårsage hypothyroidisme eller underaktiv skjoldbruskkirtel. Hypothyreoidisme forårsager vægtstigning, træthed, depression og følsomhed over for kulde, fordi din krop ikke har nok skjoldbruskkirtel hormon, så din krop processer langsommere. Patienter med skjoldbruskkirtlen kan lide akut hypothyroidisme på grund af levothyroxinudtagning.

Depression og angst

Skjoldbruskkræftpatienter stopper eller reducerer deres doser af levothyroxin før opfølgning eller diagnostiske procedurer. Reducere din dosis eller stoppe helt kan forårsage depression og øget angst, ifølge en undersøgelse offentliggjort i december 2005 i ”European Journal of Endocrinology.” Undersøgelsen viste, at der er en konsistent mønster af øget angst på omkring 44 procent og depression på omkring 17 procent hos patienter, der er underkastet tilbagetrækning af levothyroxin.

Insulin resistens

Skjoldbruskk hormoner hjælper med at modulere glukosemetabolismen, din krops insulinrespons på blodsukker. Levothyroxine tilbagetrækning kan forårsage en tilstand af insulinresistens, ifølge en undersøgelse offentliggjort i spørgsmålet juni 2009 ”Thyroid.” Fire patienter blev testet efter seks ugers levothyroxin tilbagetrækning og viste sig at have en betydelig grad af insulinresistens, hvilket resulterede i reduceret glukose bortskaffelse - hvor hurtigt din krop stabiliserer blodsukker. Blodsukkeret påvirker kroppens energiniveau og evne til at forbrænde fedt.

Tør hud

Et andet symptom på tilbagetrækning af levothyroxin er bleg eller tør hud. Fugtindholdet i huden påvirkes af den reducerede mængde hormon, som også forårsager hypothyroidisme. Derudover omfatter andre fysiske virkninger tørt sprød negle og hårtab.

Pin
+1
Send
Share
Send