Vægtstyring

Kosten for en 10 måneder gammel baby

Pin
+1
Send
Share
Send

Når din baby er 10 måneder gammel, vil hun få et par tænder at tygge med og motorkoordinering for at hente mad og lægge dem i munden. Nogle babyer vil være klar til at prøve at bruge en kop og skje af sig selv i denne alder. Andre nægter at være skejede og insisterer kun på fingermad. Det er et godt tidspunkt at begynde at fodre baby nogle af de samme fødevarer, som resten af ​​familien spiser.

grøntsager

Ti måneder er en god alder for babyer at kende grøntsager i deres faste form. Steam broccoli og blomkålfloretter, grønne bønner, tærede gulerødder eller courgetter eller stegte søde kartofler, vinter squash eller blomkål i ovnen. Du kan også bruge frosne grøntsager.

Frugt

De fleste babyer elsker frugtens sødme, og noget frisk, der kan skæres i håndterbare stykker, er fair game - jordbær, mango, ferskner, meloner og pærer. Du kan også fodre babyen frosne og dåsefrugter, men pas på tilsat sukker. Du kan lade barnet spise frugtpuré med en ske eller hvirvle det i yoghurt eller havregryn.

Kød, Bønner Og Andet Protein

Små terninger af kogt kylling, jordkød eller flakket fisk er gode fingerfood valg; dit barn kan også nyde at hente individuelle bønner, enten kogte fra bunden eller fra en dåse, skyllet godt. Tofu-terninger er et godt valg, ligesom dele af terninger af terninger. Du kan fodre kogte linser eller mosede æggeblommer med en ske.

Korn

Havregryn er en af ​​de mest næringsrige fødevarer, du kan fodre din baby, og det er også et godt valg til at øve med en sked. Hvis dit barn foretrækker fingermad, er usødet tørt korn et godt valg til morgenmad. Til andre måltider kan du tilbyde hele kornkiks, pretzels og toastfirkanter. Chunky pastaformer som rotelli, tortellini og farfalle er også et populært valg af fingervarer.

Mejeri

Du baby bør ikke drikke kumælk, før han er et år gammel, men du kan introducere andre mejeriprodukter omkring 10 måneder. Hytteost og yoghurt er begge gode valg. Andre muligheder omfatter cremeost og små terninger af en mild semisoft ost som cheddar, mozarella eller monterey jack.

Mad, der skal undgås

Rådgivning om allergeneksponering for børn under et år varierer kraftigt, men hvis allergier løber i din familie, kan det være klogt at undgå jordnøddesmør, æggehvide, citrus, jordbær og andre almindelige allergener. Foder ikke dit barn honning, før hun er et år gammel, og lad hende drikke mælk eller formel til deres første fødselsdag også; komælk er ikke så nærende og er sværere at fordøje. Når du fodrer fingermad, skal du være forsigtig med risikoen for kvælning. Fødevarer bør være ærter og let mashable. Du vil måske undgå rosiner og anden tørret frugt, kornkerner og popcorn, nødder, rå gulerødder, druer, rå æbler og hotdogs.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: DAD DRIVES INTO OUR FRIDGE! | IS HE IN TROUBLE? | We Are The Davises (Januar 2020).