Mad og drikke

Vitamin D-mangel og thyreoideacancer

Pin
+1
Send
Share
Send

D-vitamin mangel er forbundet med visse maligniteter som bryst-, prostata- og tyktarmskræft. En interesse i forholdet mellem vitamin D-mangel og skjoldbruskkræft udløst på grund af dette. Skjoldbruskkræft påvirker cellerne i din skjoldbruskkirtlen, som er en lille kirtel på forsiden af ​​din nakke. Skjoldbruskkræft er sjælden i USA. Dog stiger satser, ifølge Mayoclinic.com. Kontakt din læge først, hvis du overvejer at supplere D-vitamin.

Thyroid Funktion

Skjoldbruskkirtlen er en del af det endokrine system, som er en gruppe organer, der udskiller og cirkulerer hormoner. Din hypofyse kontrollerer hvert hormonindhold af hormonet hormon. Når niveauerne er forhøjet, udløser din hypofyse, en ærter på hjernens basis, organet for at reducere produktionen. Din skjoldbruskkirtel producerer to hormoner. De kaldes triiodothyronin og thyroxin, også kendt som henholdsvis T3 og T4. Skjoldbruskk hormoner styrer den hastighed, hvormed din krop bruger energi, kendt som metabolisme.

Kræftprævalens

Forskere ved Institut for Internmedicin, Endokrinologi og Metabolisme ved University of Nebraska Medical Center i Omaha vurderede D-vitaminstatus hos patienter med skjoldbruskkirtlen og knuder. En skjoldbruskknudehinde omfatter en vækst i kirtlen. Forskerne fandt, at D-vitamin mangel findes på samme måde i begge skjoldbruskkirtelsygdomsgrupper. De fandt også, at skjoldbruskkirtlen kræft og knude patienter har en højere vitamin D mangel prævalens end den generelle befolkning. Deres resultater offentliggøres i volumen 2010-udgaven af ​​"International Journal of Endocrinology."

D-vitamin i forebyggelse af kræft

I hele USA er vitamin D-status forskellig mellem race og geografisk placering. Jo mørkere din hudfarve desto højere er risikoen for mangel på D-vitamin. D-vitamin ser ud til at reducere kræftrisiko, ifølge en gennemgang af 63 observationsundersøgelser i PubMed-databasen. Revisionen er offentliggjort i februar 2006 udgaven af ​​"American Journal of Public Health."

D-vitaminkrav

Der er nogle tegn på, at øget dit D-vitaminiveau kan mindske din kræftrisiko. Vitamin D er et stof, der er inaktivt alene. Din hud gør det som følge af solens eksponering, og du får det fra din kost. Din lever omdanner den til 25-hydroxyvitamin D, som er den aktive form. D-vitamin hjælper din krop med at absorbere calcium og hjælper også med at modulere dit immunsystem. Voksne under 50 skal få 5 mg D-vitamin dagligt, mens de over 50 skal få dobbelt så meget.

Pin
+1
Send
Share
Send