Parenting

Kulturen af ​​kinesiske teenagere

Pin
+1
Send
Share
Send

Som Kina bevæger sig mod at blive verdens største økonomi, har dens unge fanget fantasien hos mennesker rundt om i verden. Kinesiske teenagere er ofte genstand for medieopmærksomhed for deres modefølelse, deres voksende forbrugerkultur, opfattet oprør mod en restriktiv regering og den nye følelse af personlig identitet, der begynder at definere de yngre generationer. Kinesiske teenagere lever i et hurtigt udviklingsland, men det er også et stort land, og deres oplevelser er så forskellige som erfaringerne fra to børn i USA.

Karrierefokuseret kultur

I 1978 skiftede Kina fokus fra socialisme til modernisering, og det kinesiske folk begyndte at fokusere på karriere over kammeratskab, ifølge professor Gheeta Kochar fra Det kinesiske akademi for samfundsvidenskab i Beijing. Teenagere begyndte at "kigge mod penge" som forbrugerkultur og materialisme voksede. Fra 1990'erne fokuserede kinesiske teenagere på at lære engelsk og studere i USA, da modeforhøjede og unge voksne blev meget mindre konservative. Kinesiske teenagere drikker, ryger og er mere modet end de kinesiske teenagere fra tidligere generationer. Flere kinesiske unge og unge voksne flytter fra landdistrikter ind i byen med håb om bedre karriere.

Kærlighed til vestlig kultur

Mange kinesiske teenagere forfølger vestlig kultur, og de viser det gennem deres forbrug af vestlige tv-shows, film, mad og tøj. PBS rapporterede i 2012, at KFC var den mest populære restaurantkæde i landet, men i Kina sælger KFC kinesiske fødevarer som rispudding og ændrer opskrifter for at afspejle en kinesisk indflydelse. Skateboarding er blevet populær, med kinesiske ungdom lærer bevæger sig fra professionelle vestlige skateboardere. Skønt regeringsforskrifter har begrænset visse tv-shows, herunder kriminelle shows og "umoralske" dramaer, gentager mange kinesiske tv-programmer de berømte amerikanske versioner. "Kinas Got Talent" og "Hvis du er den ene", er en kinesisk version af "The Bachelor" populær.

'Chuppies' som forbrugere

Kinesiske "yuppies" eller "Chuppies", som de hedder, udgør en del af den kinesiske ungdoms kultur. Disse teenagere er fra velhavende familier og blev rejst i et miljø med økonomisk stabilitet. De er brandbevidste, trendy og har masser af penge at bruge. Som deres velhavende amerikanske kolleger er chuppies altid tilsluttet til resten af ​​verden via smartphones og computere. Denne velhavende del af kinesiske teenagere er en verdslig flok, ofte velbesøgt og oplevet.

mangfoldighed

Som Kevin Lee fra "Forbes Magazine" påpeger, når amerikanske medier snakker om kinesiske teenagere som store forbrugere eller velhavende individer, henvender de sig kun til et lille segment af befolkningen. Selvom hvalpe er store forbrugere, som med ethvert land, er der store variationer i socioøkonomisk status blandt ungdommen. Teenagere vil afvige i deres værdisystemer, interesser og hobbyer afhængigt af om de er fra byer eller landdistrikter. Faktisk skriver Lee, at flertallet af kinesiske teenagere ikke er så oprørske, som de amerikanske mainstream medier ville have os til at tro, men er "indhold". De fleste ungdomme siger Lee stadig en dyb følelse af ansvar overfor deres familier, selv om værdierne skifter fra generation til generation. De fleste kinesiske teenagere er interesserede i at udvikle en følelse af deres egen individualitet og personlige identitet.

Pin
+1
Send
Share
Send