Sygdomme

Fedt og testosteron

Pin
+1
Send
Share
Send

Din evne til at producere testosteron afhænger meget af dit kostfedtindtag. Uanset køn er testosteronproduktion kritisk for dit helbred og trivsel. Testosteron er et vigtigt hormon til muskelopbygning samt sårheling og genopretning, og det bidrager også til motivation, trivsel og libido. Testosteronmangel kan være en medvirkende faktor til fald i knoglemineraltæthed.

Fedtens rolle

Fedt indeholder kolesterol, som din krop konverterer til steroidale hormoner. Dette omfatter testosteron såvel som østrogen. En kost, hvor mindre end 20 procent af kalorierne kommer fra fedt begrænser din krops produktion af testosteron. Det betyder ikke, at du skal bruge en kost, der er fyldt med mættet fedt, men du bør hellere spise sunde fedtstoffer og nok fedt til at opretholde hormonproduktionen.

Sunde fedtstoffer

Dine primære kilder til fedtstoffer bør være umættede og umættede fedtstoffer. Fødevarer som oliven og olivenolie kan danne en sund base til at opbygge din kost. Prøv at få mindst 20 procent af dit diætindtag fra fedtstoffer, ifølge "Journal of Steroid Biochemistry." Andre gode kilder er nødder, især valnødder, der er højt i omega-3 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer bidrager til testosteron konvertering og produktion samt muskel protein syntese. Frø som hørfrø, solsikke og saflor leverer også sunde fedtstoffer, herunder omega-3 fedtsyrer.

Testosteron og motion

Udøvelse af endog moderat intensitet kan fremme muskelprotein nedbrydning, og hvis dine testosteronniveauer er lave, fordi du bruger en fedtfattig kost, vil din evne til at komme sig fra træningstræning blive kompromitteret.

Andre virkninger af testosteron

Testosteron niveauer er ikke kun en markør for din evne til at opbygge muskler, men din evne til at opretholde lavere kropsfedt niveauer så godt. Hvis du taber magert muskelmasse på grund af et fald i testosteronproduktionen, vil din metabolisme sænke, hvilket begrænser din evne til at forbrænde oplagret fedt til energi. En undersøgelse offentliggjort i 2000 i "Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism" viste, at lave testosteronniveauer korrelerede med en stigning i kropsfedtniveauer. Tabet af knoglemineraltæthed er noget, som alle oplever med alderen, især hvis du er kvinde. I en undersøgelse fra 2009 i "European Journal of Endocrinology" viste forskere, at lave testosteronniveauer var en primær bidragsyter til et fald i knoglemineraltætheden hos postmenopausale kvinder.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Traethed kan Signal lav testosteron (Januar 2020).