+1
Send
Share
Send

400-meters relækørslen er et vigtigt løb i store spor-og-banan events, såsom OL, VM og nationale mesterskaber. Relæer er vundet af de hold, der afslutter løbet i den hurtigste tid, men der er andre faktorer involveret udover hastighed. Et relæteam skal være velkoordineret og have evnen til at overføre en stafett fra et medlem af holdet til det næste uden at tabe det, samtidig med at maksimal hastighed opretholdes.

Løbet

En fuld omgang omkring et udendørs spor i verdensklasse er 400 meter. I løbet af dette løb løber hver løber 100 meter med en stafett i hånden og forbliver i sin egen bane. Fordi sporkurven ser ud til, at løberne i de udvendige baner har en betydelig føring på dem, der løber i indvendige baner, men hver løber løber i samme afstand i løbet af løbet.

Starten

The leadoff løbere i dette løb starter i startblokke. De holder stafetten i den ene hånd og tager afsted, når de hører starterens pistol. Hvis en løber forlader startblokken tidligt, fyrer fyren en anden gang for at angive en falsk start, og løbet skal starte igen. Hvis en runner laver en anden falsk start, er hans hold diskvalificeret fra løbet.

Passerer Baton

Efter hver løber løber sit ben på 400 meter relæet, løfter han stafetten til sin holdkammerat. Denne holdkammerater skal modtage stafetten inden for et 20 meter område. Hvis passet kommer før eller efter dette område, anses passet for ulovligt, og holdet er diskvalificeret. Også, hvis en løber dropper stafetten mens du går forbi eller i midten af ​​løbet, er holdet diskvalificeret.

Vinde løbet

Holdet, der gennemfører fire separate stafetten, passerer lovligt og succesfuldt og har sin sidste løber på tværs af målstregen først vinder løbet. Fordi 400 meter-relæet involverer så hurtige og afgørende passerer, skal dommere undertiden gennemgå optagelser af betydelige løb (OL, VM, nationale mesterskaber, olympiske forsøg) før de erklærer en vinder.